Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2024
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Aktualno Natisni stran
 

Zadnji predpočitniški sestanek vodstva PD Onger Trzin
12.06.2023

V torek, 6. 6. se je na svojem drugem rednem sestanku zbral Upravni odbor PD Onger, na sestanek pa so bili vabljeni tudi vsi člani drugih delovnih teles društva. Šlo je za zadnje, predpočitniško srečanje vodstva društva, zato so udeleženci sestanka največ besed namenili temu, kaj nas čaka med počitnicami in takoj za njimi. Še naprej bo osnovna naloga pridobivanje novega članstva in izvedba kar se da atraktivnih akcij.

Za soboto, 10. 6. napovedan planinski izlet na Debeli vrh, bodo zaradi neugodnih vremenskih in še vedno tudi snežnih razmer prestavili na kasnejši čas, kar bomo na tej spletni strani objavili. Za tolažilno nagrado, bo Miha Pavšek turne kolesarje popeljal proti Trojanam.

Društvo pa zdaj vso pozornost usmerja k soudeležbi trzinskih planincev na Pohodu ob reki ki združuje, ki bo 17. junija. Trzinski udeleženci pohoda, se bomo takrat ob 8. uri zbrali na parkirišču Mercator centra v Domžalah, ob nekdanjem dimniku Univerzala. Vsi udeleženci pohoda iz Trzina, bodo dobili društvene majice, z znakom našega društva, ki so jih že preizkusili člani vodstva društva. Kdor bo želel, bo lahko seveda tudi kupil uradno majico pohoda ob reki.

Predvidoma 1. julija, bo Markacijski odsek PD pripravil akcijo urejanja ene od poti na območju Krvavca, za katere skrbi naše društvo. Popravljali in risali bomo nove markacije, rezali veje, ki segajo čez pot in mogoče opravili še kaj drugega koristnega za varnejšo pot. Udeležencem akcije bomo predstavili še druge poti, za katere skrbi naše društvo, po akciji pa bomo na planini Dolga njiva pripravili veselo druženje ob žaru.

Konec avgusta bo društveni odsek za varstvo narave pripravil še eno odstranjevanje invazivnih rastlin. Trzinski planinci smo najbolj vztrajni pri ohranjanju avtohtonih trzinskih rastlinskih vrst, zato smo prvi začeli z odstranjevanji invazivnih rastlin, ki skušajo izpodriniti avtohtone vrste. Zdaj so se akciji pridružila še nekatera druga trzinska društva in začetniki teh akcij z veseljem ugotavljamo, da so rezultati že vidni, čeprav gre za res ogorčen boj z vsiljivci.

V času počitnic bo društvo pripravilo še več izletov in akcij, v vodstvu pa se bomo predvsem posvetili pripravam na začetek jesenskega dela na društvu. Takrat bomo osrednjo pozornost namenili obeležitvi letošnjega društvenega jubileja – 40 letnice društva. Pogovarjamo se, da bi pripravili kar cel teden trzinskega planinstva s celo vrsto akcij.

Jeseni pa bomo začeli tudi s planinskimi krožki v osnovni šoli in vrtcu, pogovarjamo pa se tudi, da bi jeseni na društvu pripravili predavanja in vaje o planinstvu in varni hoji po gorah tudi za starejše. Dela na društvu ne bo zmanjkalo!

Miro Štebe, foto Dušan Kralj

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.