Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Natisni stran
 

Uvod

Ob lepih jasnih dnevih se oko marsikaterega Trzinca rado zazre v daljavo in se sprehodi po mogočni beli čipki Grintovcev nad Bistriško ravnico. Drzna piramida Ojstrice, čokata Planjava z manjšo sestro Brano in značilnim širokim Sedlom, skupaj stisnjene koničaste glave Rink, Skute in drugih vrhov pod očakom Grintovcem in mogočen obrambni stolp Kočen že od nekdaj vabijo v svoj svet prepadov in cvetočih pašnikov.

Dokler je bil naš kraj še prijetna majhna vasica, so se Trzinci v hribe podajali kar na lastno pest ali pa so se včlanjali v planinska društva v sosednjih krajih. Ko pa se je začelo naselje v šestdesetih in sedemdesetih letih širiti, so v kraj začeli prihajati številni novi prebivalci, ki so si tudi želeli v gore. Nekateri so bili že prej člani društev v krajih iz katerih so prihajali, drugi pa so si ob pogledu na Grintovce v daljavi enostavno zaželeli pokukati tudi tja gor.

 
  Grintovci z Bistriške ravnine
   
In tako se je pričelo. V Trzinu je leta 1983 nastalo planinsko društvo, ki je dobilo za marsikoga nenavadno ime Onger - to je vzpetina (378 m), ki se zajeda med "stari" in "novi" del Trzina. Društvo je pripomoglo, da je planinstvo v Trzinu končno dobilo domovinsko pravico.

Vabimo Vas, da si ogledate naše strani na svetovnem spletu.

Miro Štebe

 

25.01.2010 0,5% dohodnine lahko namenite tudi nam!

22.01.2007 članarina 2008 – papirnica čačka

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.