Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Natisni stran
 

Predstavitev tekmovanja

Mladina in gore 2018

Šolsko športno tekmovanje Mladina in gore je uveljavljena oblika ekipnega tekmovanja v znanju za mlade planince, namenjeno osnovnošolcem zadnje triade. Mladi tekmujejo v znanju, veščinah in izkušnjah z vseh področij in oblik planinskega delovanja.

Začetki tekmovanja segajo v leto 1988, ko je bilo prvič organizirano srečanje planinskih skupin, ki so delovale na osnovnih šolah pod okriljem Mladinskega odseka Planinskega društva Domžale. Naslednje leto so tekmovanje izvedli na državni ravni. Zaradi povečane udeležbe od leta 2000 predtekmovanje za uvrstitev na državno tekmovanje poteka na regijski ravni.

Na regijskem in prvem delu državnega tekmovanja tekmovalci odgovarjajo na vprašanja v pisnih testih. V finalni del, ki v obliki kviza poteka pred občinstvom, se uvrstijo najmanj štiri in največ osem ekip. Ob državnem tekmovanju potekajo tudi različni natečaji (likovni, glasbeni, fotografski, literarni) in posvet mentorjev planinskih skupin. Tekmovanja so že večkrat obiskali tudi znani gostje iz planinskega sveta (Viki Grošelj, Davo Karničar, Tomaž Humar, Andrej in Marija Štremfelj, Maja Vidmar …) ali priljubljene glasbene skupine (Čuki, Foxy Teens, Adi Smolar, Čudežna polja …). Udeleženci so imeli priložnost plezati po umetnih stenah, pri delu opazovati gorske reševalce, se igrati družabne igre, sodelovati v zabavnih kvizih, risati predstavitvene plakate, gledati filme ali hoditi na različne planinske ali orientacijske pohode.

Včasih je odšla zmagovalna ekipa na mladinski planinski tabor v tujino (Avstrija, Italija, Romunija …), sedaj pa Mladinska komisija PZS za najboljše tri tekmovalne ekipe pripravlja nagradni tabor skupaj z najboljšimi tremi ekipami Slovenskega planinskega orientacijskega tekmovanja v kategoriji B v Bavšici (pri Bovcu).

Predstavitev tekmovanja
Novice
Rezultati
Fotogalerije in videoposnetki
Sporočila za mentorje
Sporočila za novinarje
Sporočila za donatorje, sponzorje
Ali veš

 

21.01.2018 Predstavitev tekmovanja
Obvestila o tekmovanju v drugih medijih

14.01.2018 Predstavitev tekmovanja
Še malo ... kako pa je bilo pred dvema mesecema ...

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.