Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2024
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Vodniški odsek Natisni stran
 

Po lovskih poteh na Visoki Mavrinc (23.10.2005)
20.10.2005

 
  Zelena kopa Visokega Mavrinca, kot jo vidimo s Kumlehove glave. Komaj upamo pomisliti, da je vrh tako izredno razgledišče.
   

V nedeljo, 23.10.2005 vas vabimo na izlet po nezahtevni lovski stezi na očarljivi razglednik nad Vršičem: Visoki Mavrinc (1562 m).

Zberemo se ob 7.30 pred Mercatorjem v Trzinu – več ostalih informacij pa si lahko preberete v VABILU.

Greben, ki se od znane Male Mojstrovke spušča severo-vzhodno proti Kranjski Gori tvorijo Prednje in Zadnje Robičje, trije Kumlehi, Škrbinjek – to je svet, ki je zaradi nepredirnega rušja in krušljivih ostenij neprivlačen in komaj dostopen. Tu sicer vodi pot PP (Planica – Pokljuka), ki je rezervirana za alpiniste in izkušene »brezpotnike«.

Nad Mihovim domom se od Kumlehove glave (1788 m) na jugo-vzhod poganja stranski grebenček, ki jo zaključuje kopasta glava Visokega Mavrinca (na starih zemljevidih imenovan Špica v sedelcih).

Na vrhu se nam odpre neverjetna panorama. Nekaj imen: proti vzhodu Rigljica, Rušica, Špik, Martuljška Ponca, Oltar, proti jugo-vzhodu Škrlatica, Rakova špica – najbolj pa nas verjetno prevzame pogled proti jugu. Tu brez konkurence »kraljuje« Prisojnik (Prisank), katerega severno steno od nikjer drugje ne vidimo tako »popolno«.

Tura je tehnično nezahtevna, primerna za gornike s povprečno kondicijo. Hoje bo za ok. 4 ure. Priporočamo pohodniške palice.

Informacije in obvezne prijave po telefonu: 031 570 533 ali po e-pošti: emil.pevec@siol.net.

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.