Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2024
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Vodniški odsek Natisni stran
 

Baška in Mesečev plato s PD Domžale
14.05.2024

Načelnik našega Vodniškega odseka Mih vas vabi na otok Krk (Izlet PD Domžaale)
 
Baška in Mesečev plato
 
Dobimo se v nedeljo, 19. maja 2024, ob 5.50, odhod avtobusa ob 6.00.

Zbirno mesto: parkirišče v Športnem parku Domžale na Kopališki ulici v Domžalah. Z avtobusom se bomo odpeljali do Baške na otoku Krku. Tokratni pohod bo lažji, poln morskih razgledov in dišečih vonjav. Prehodili bomo tudi en kratek del zadnje čase čedalje bolj priljubljene poti Camino Krk.

Najprej se bomo podali na izjemno prijetno stezo z razgledi na Baško in otok Prvič. Ta del poti je primeren res za vsakogar. Pot nas bo zlagoma pripeljala na planino Mjesec (380 m) ali Mesečev plato. Prva skupina bo lahko tukaj obrnila in se vrnila v Baško po isti poti pod borovci.

Drugi del poti bo povsem planinski. Čaka nas skalnat in precej oster teren, podoben luninem površju. Odpravili se bomo po nove razglede na vrh Hlam (461 m). V Baško se bomo vrnili po krožni poti »Ispod Zakama«. Za ta del poti so obvezni gojzarji ali treking čevlji z močnim, trdim podplatom.

Zaključek poti bo za obe skupini na Veli plaži v Baški. Hoje za prvo skupino bo za 2 uri, druga skupna bo potrebovala za krožno turo 4 ure. Obvezna je zaščita pred soncem (sončna krema, pokrivalo, dolgi rokavi) ter vsaj 2 litra vode in nekaj prigrizkov za malico iz nahrbtnika.

Predviden povratek v Domžale je okoli 19.00 ure. Obvezno imejte s sabo veljaven osebni dokument. Prispevek udeležencev za prevoz je 25 eur za člane s planinsko izkaznico PZS, 30 eur za ostale,​ za otroke (P+O) v spremstvu odraslih prispevka ni. V primeru dežja bomo pohod prilagodili razmeram.

Zaradi organizacije izleta so obvezne prijave do zapolnitve prostih mest na avtobusu. Za prijave in več informacij pokličite na tel. 041 731 797. Prijave prek spletnega obrazca (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSenyg8MY67jB1hedq855m8XxeZFFgtMmHqGMAYFtgmrj4fWZA/viewform) ali na tel: 041 731 797/SMS. Prijava velja samo ob povratni potrditvi.
 
Vodi: Helena Kermauner, vodnica PZS
Vabljeni!
 

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.