Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2024
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Vodniški odsek Natisni stran
 

Bogatejši za novo pripravnico za vodnico PZS
03.11.2015

Med letošnjim poletjem je tečaj za vodnico PZS uspešno opravila naša članica Špela Kralj in postala pripravnica za vodnico PZS kategorije A, lahke kopne ture.

Čestitamo!


Zgoraj: Špela med sprejemnim izpitom na Zelenici, nova učna ferata v Bavšici in Špela pri premagovanju njenih začetnih metrov. Spodaj: Prva pomoč in pisanje testov v jedilnici PUS Bavšica. Vse foto: Matej Ogorevc

Sprejemni izpit in preizkusno turo so kandidati za tečajnike opravljali konec maja na Zelenici, tečaj pa je potekal v Bavšici med 8. in 18. julijem 2015. Predavanja in pisanje testov so se izvajala v Planinskem učnem središču Bavšica, praktično delo pa na različnih lokacijah v okolici. V sklopu tečaja sta bili izvedeni turi na Kanjo in Nizki vrh, ter še krajši vzpon nad Slap Boka. Več o samem poteku tečaja lahko preberete v članku Vodniški tečaj končan, seminarska naloga v delu, čakamo le še izpit.

Tečaja se je udeležilo 26 tečajnikov in tečajnic, ena izmed njih pa je predčasno zapustila tečaj zaradi zdravstvenih razlogov. Po zaključku vseh obveznosti po učnem načrtu in predmetniku za vodnike PZS kategorije A, lahke kopne ture, je sledila še izpitna tura oziroma praktično preverjanje znanja na terenu. Izpita se je udeležilo 24 tečajnikov in tečajnic. Izpitna tura je potekala od zaselka Kopišče po Martinj stezi do planine Dol, s sestopom po Dolskem grabnu. Vsi udeleženci so uspešno opravili praktični del izpitne ture in pridobili naziv, pripravnik za vodnika PZS kategorije A, lahke kopne ture.
(vir: www.pzs.si)

Tako ima sedaj naše društvo točno 13 aktivnih vodnikov PZS. Naj bo ta številka srečna.


Ob zaključku izpitne ture v Kamniški Bistrici.

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.