Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Vodniški odsek Natisni stran
 

Kamniški memorial "Smučka in cepin" (14. 4. 2013)
19.04.2013

Končno smo le izvedli kombiniran pohodni-turnosmučarski izlet. Iskanje pogrešanega planinca v sosednjem Kotliškem grabnu je sicer povzročilo, da ni bilo štartnega mesta nad Pastirci, zato pa nismo bili prikrajšani za bograč golaž izpod Katjinih rok, čaj in spominsko kolajno.

Cesta je bila kopna ravno še do Jermance, do Klina pa smo morali prečkati že nekaj ostankov snežnih plazov. Od Klina, pribl. na 1150 m dalje pa sneg. Pri stanu smo smučarji zamenjali pešačenje za drsenje na turnih smučeh. Pri skali nad Pastirci pa že poldrugi meter snega in čarobna beline vsenaokrog.
Po sredini nobenega plazu, na obeh straneh pa kolikor hočeš, a že vsi stari od nekaj dni do nekaj tednov in zato prav nič nevarni. Kot bi mignil smo bili na vrhu, najprej pešca, nato vodja in voditelj, na koncu pa še družin(ic)a.
Še skok na samo sedlo in pogled na ogromen opasti in v štajersko soseščino. Potem pa smuk in v dolino - do Pastricev uživancija, nato pa nekaj spomladanskega gnoja in končno bob-steza po grabnu v izteku Bosove grape.
Prismučali na 15 minut hoje od avta, kar se ne zgodi vsako desetletje, sploh pa ne sredi aprila! Še postanek pri Bosovem kipu za skupinsko fotografijo in nadomestilo za izgubljeni znoj - pa hopla domov, kamor smo pripseli že sredi popoldneva in ne šele zvečer kot je pisalo na vabilu.
Res, sredi pomladi je dan že tako dolg, da omogoča vse to in še več ...

V hrib smo rinili: pešadija - Nataša in Peter ter smučarska eskadrilja Tim, Bogdana, Lado, Jaka in Miha

Besedilo in fotografije: Miha Pavšek

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.