Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2024
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
29. državno tekmovanje 'Mladina in gore 2018' Natisni stran
 

20 osnovnošolskih ekip na zaključnem srečanju MiG 2018
22.11.2017

Za vrh tekmovanja Mladina in gore se bo pomerilo kar 20 osnovnošolskih ekip

Lovrenc na Pohorju, Pivka in Bled so v soboto, 11. 11. 2017, gostili letošnji regijski del tekmovanja Mladina in gore. V poznavanju planinskih veščin se je pomerilo 53 ekip, na državno tekmovanje, ki bo 20. januarja v Trzinu, pa se je uvrstila zgolj tretjina najboljših.

Po zaključku vseh treh regijskih dogodkov 29. tekmovanja Mladina in gore, je koordinatorica Brigita Čeh najprej pohvalila organizatorje posameznih dogodkov. In to povsem upravičeno, saj so se zelo izkazali pri zahtevni organizaciji med planinsko osnovnošolsko mladino priljubljenega tekmovanja.

Tekmovanje je potekalo sočasno na vseh treh lokacijah. Že ob deveti uri so se pričeli tekmovalci zbirati pred vrati treh gostujočih osnovnih šol; OŠ Pivka, OŠ Lovrenc na Pohorju ter OŠ prof. dr. J. Premlja Bled. Sprejeli so jih lokalni učitelji in člani domačih planinskih društev (PD Postojna, PD Lovrenc na Pohorju in PD Bled).

Po kratkem kulturnem programu in predstavitvi tekmovanja s strani tehničnih delegatov, so učenci v spremstvu nadzornikov odšli v učilnice, kjer so ostali naslednjih 45 minut. Toliko časa so namreč namenili pisanju testov. Da njihovim mentorjem v vmesnem času ne bi bilo dolgač, pa so poskrbeli člani Mladinske komisije Planinske zveze Slovenije, ki so jim predstavili nekatere aktualne zadeve v povezavi s tekmovanjem in z ostalimi dejavnostmi komisije.

Šolska ura je hitro minila. Po njej so se vrata učilnic nastežaj odprla in kopica nadobudnih otrok je planilo po pripravljeni malici, ki je med druženjem s prijatelji na mah izginila. Sledili so pohodi oz. ogledi lokalne okolice, v vmesnem času pa popravljanje testov, zbiranje rezultatov v »bazi« ter končno tudi poteg črte, ki je ekipe ločila na tiste, ki se bodo ponovno srečali januarja v Trzinu in tiste, ki bodo morali ponovno poizkusiti s prebojem čez leto dni.

Po dveh urah se je v šole nalezlo živčno in neučakano vzdušje - vsaka minuta čakanja na rezultate je stopnjevala napetost. Vse do trenutka, ko so jo z razglasitvijo rezultatov prerezali delegati. Končni zaključek pa je sledil z zahvalami ravnateljem, mentorjem, učiteljem in učiteljicam, članom lokalnih planinskih društev ter prostovoljcem Mladinske komisije PZS, ki so žrtvovali soboto za še eno dobro izvedeno regijsko tekmovanje Mladina in gore in predvsem za otrokom prijetno doživeto tekmovanje. Da je bilo temu res tako lahko preverite tudi v fotogaleriji na Facebook profilu Mladinske komisije PZS.

Za konec velja le še povabilo v Trzin. Na snidenja tam 20. januarja na sklepnem delu 29. osnovnošolskega in 3. srednješolskega tekmovanja Mladina in gore.

Pripravil Matej Ogorevc; fotografirali Gorazd Čeh, Anžej Bečan, Neva Šemrov in Marina Vukaševič

 Rezultati regijskega tekmovanja Mladina in gore 2017/18

vir: www.pzs.si

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.