Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Propagandni odsek Natisni stran
 

Ljudje v gorah - nova zbirka pravih zgodb nekdanjih časov
31.08.2016

Dušan Škodič, prekaljen planinski publicist in avtor romana Devet dni v avgustu, petnajst zgodovinskih zgodb pripoveduje humorno in življenjsko trpko, usodno, a vseskozi doživeto in sočutno. Času in krajem, o katerih govori, se približa tudi jezikovno, večjo vrednost pa zgodbam dajejo še preverjena zgodovinska podlaga in dodana pojasnila. Vse zgodbe so opremljene z odličnimi ilustracijami.

Zbirka zgodb Ljudje v gorah prinaša petnajst zgodovinskih zgodb, vpetih v gorsko okolje. V ospredju vseh je preprost posameznik, ki je le igračka narave v usodnih trenutkih, v katerih se znajde: od neviht in neurij do zgodovinskega potresa na avstrijskem Koroškem. Ne prizanašajo mu niti blodna človeška dejanja, kakršna je morija prve svetovne vojne.
Dušan Škodič, prekaljen planinski publicist in avtor romana Devet dni v avgustu, te zgodbe pripoveduje humorno in življenjsko trpko, usodno, a vseskozi doživeto in sočutno. Času in krajem, o katerih govori, se približa tudi jezikovno, večjo vrednost pa zgodbam dajejo še preverjena zgodovinska podlaga in dodana pojasnila. Vse zgodbe so opremljene z odličnimi ilustracijami Milana Plužareva.

Knjiga Ljudje v gorah bo pri Planinski založbi izšla v prvi polovici meseca septembra 2016. Do izida vas vabimo k prednaročilu.

Prednaročniška cena zbirke Ljudje v gorah je 13,90 € (z DDV)* (redna cena z vključenim DDV znaša 16,90 €*). Prednaročniška cena velja do 15. septembra 2016.
Pomembno obvestilo: S 26. avgustom 2014 je stopil v veljavo Zakon o enotni ceni knjige, zato bo prednaročilo veljalo samo v primeru, da bosta naročilo in plačilo opravljena v času prednaročniške akcije.

Stroške poštnine plača naročnik.

Informacije in naročila na
- trgovina@pzs.si
- 080 1893 (brezplačno, 24 ur na dan)
- Planinska založba, p.p. 214, 1001 Ljubljana ali 01 43 45 684 v času uradnih ur oz. v PZS: Dvorakova 9, Ljubljana.

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.