Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Propagandni odsek Natisni stran
 

Predavanje Mance Čujež (23. 3. 2016)
02.06.2016

23. 3. nas je obiskala Manca Čujež, popotnica in novinarka s Kozjanskega, predstavnica Planinske zveze Slovenije za odnose z javnostmi, sodelavka Festivala gorniškega filma, priloge Ona in Planinskega vestnika ter vodnica PZS (PD Slivnica pri Celju), ki svoja popotniška doživetja že vrsto let deli tudi na potopisnih predavanjih.
Sla po odkrivanju nepoznanih kotičkov našega planeta in spoznavanju svetovnega kulturnega mozaika jo pogosto odnese prek domačih meja, prosti čas pa poleg kolenogrizenja izkoristi še za druge radosti v naravi, druženje z iskrenimi ljudmi in dobro čtivo. Prijazni Nepalci so ji zlezli pod kožo že pred leti, po potresu pa je sklenila, da je znova čas za skupno širjenje ust v nasmeh in vnovično postavitev Nepala na turistični zemljevid sveta.

Lansko jesen je obiskala v potresu zelo poškodovani del Nepala. Stiska revnih domačinov ji je segla globoko v srce. V letošnjem letu obiskuje slovenske kraje in zbira pomoč zanje. Žal obisk v Trzinu ni bil tak, kot smo pričakovali. Ampak vedno nasmejana Manca ni bila slabe volje. Tudi majhni kamni so deli velikih stavb …

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.