Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Športno-plezalni odsek Natisni stran
 

UO podprl ustanovitev ŠPO Onger Trzin
26.11.2006

PD Onger Trzin se je ob svoji ustanovitvi leta 1983 odpovedalo ustanovitvi alpinističnega odseka. Poteza je bila pravilna, saj za dobro delovanje AO ni bilo pravih pogojev, čeprav je društvo med svojimi člani imelo tudi nekaj alpinistov, ki pa so ostali člani sosednjih odsekov. Leta so tekla, medtem se je športno plezanje zelo razvilo, zaradi neustanovljenega odseka pa so najbolj zagreti plezalci iz Trzina odhajali iz naše sredine v sosednja društva.

Zadnja leta pa je bilo vse več govora o možnosti, da bi v Trzinu, ki je medtem postal samostojna občina, ustanovili v okviru planinskega društva vsaj športno-plezalni odsek. Ker so se z začetkom letošnjega šolskega leta stvari obrnile v »pravo smer«, plezalno dejavnost na OŠ Trzin sedaj izvaja domače PD v sodelovanju s trenerjem iz AO Kamnik se je UO PD Onger Trzin na svoji 24. redni seji 23. 11. 2006 odločil, da sproži vse potrebne postopke za ustanovitev Športno-plezalnega odseka Onger Trzin.

Na Komisijo za športno plezanje bo v naslednjih dneh romalo pismo z obrazložitvijo našega sklepa, o nadaljnih korakih pa boste več lahko prebrali na teh straneh.

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.