Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Športno-plezalni odsek Natisni stran
 

2. Triglav The Rock Ljubljana
13.05.2018

2. Triglav The Rock Ljubljana z najboljšimi tekmovalci in bogatim spremljevalnim programom

Triglav The Rock Ljubljana, ki bo 19. maja na Kongresnem trgu v Ljubljani, bo letos še obsežnejši. Organizatorji so se potrudili tako s prisotnostjo najboljših svetovnih tekmovalcev kot tudi z bogatim spremljevalnim programom za obiskovalce. Dogajanje se bo začelo že ob 9. uri in končalo v pozno večernih urah s finalom, ki ga bo predvajala tudi TV SLO 2.

Letošnjega tekmovanja se bodo udeležili Jernej Kruder, ki je v tej sezoni dvakrat že stal na zmagovalnem odru, med potrjenimi Kruderjevimi konkurenti so Chon Jongwon, Alexey Rubtsov, Jan Hojer, David Firnenburg, Manuel Cornu, Rolands Rugens, Mickael Mawem in kvalifikanti. Slednji se bodo na veliko steno v središču Ljubljane uvrstili preko petkovih kvalifikacij, ki bodo potekale v plezalnem centru Plus Climbing v Kopru. Nanje se lahko prijavijo vsi, ki bodo v letošnjem letu dopolnili 15 let.

V ženski konkurenci bosta pod slovensko zastavo nastopili lanskoletna zmagovalka Janja Garnbret in perspektivna Katja Kadić. Dvojica bo tekmovala v konkurenci Petre Klingler, Staše Gejo, Michaele Tracy, Chloe Caulier, Alme Bestvater in kvalifikantk. Po šest najboljših iz obeh kategorij se bo pomerilo v velikem finalu z začetkom ob 20. uri.

Pestra ne bo le zasedba na tekmovališču, kjer se bo ob 13. uri začel polfinale, temveč tudi spremljevalni program, ki ga organizator skupaj s sponzorji pripravlja v vmesnem času. Pogumni se bodo lahko brezplačno spustili po Artros zipline-u, skoraj 80 metrski žici, ki bo samo na dan tekmovanja postavljena na Kongresnem trgu.

Prav tako brezplačni bodo tudi obisk Spar adrenalinskega parka, plezanje na Triglav mobilni plezalni stolp, osvajanje mini stebra poguma in preizkušanje sreče na VikingLotto kolesu sreče, za katerega ima Loterija Slovenije pripravljene številne nagrade. Najmlajše bo zabaval ljubljanski Zmajček, moderator in DJ Rock Radia pa bosta skrbela, da bo živahno ves dan.

Več o dogodku Triglav The Rock Ljubljana najdete na: www.therockljubljana.com

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.