Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2024
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Športno-plezalni odsek Natisni stran
 

Prvenstvo osnovnih šol v športnem plezanju - Kranj 2014
18.04.2014

V soboto, 12. aprila 2014 je bilo v športni dvorani Zlato polje v Kranju letošnje Prvenstvo OŠ v športnem plezanju, ki ga prirejata Zavod za šport RS Planica in Planinska zveza Slovenije - Komisija za športno plezanje.
Na steni, kjer poteka tudi svetovni pokal v športnem plezanju, se je znova pokazalo, da je ta športna panoga med mladimi zelo priljubljena. Tekmovanja se je v osmih kategorijah udeležilo skupno kar 262 mladih plezalcev in plezalk iz 90 šol.
Tekmovalci se na tej tekmi najprej delijo tako kot na vseh tekmovanjih v okviru šolskih tekmovanj na starejše in mlajše učence in učenke. Znotraj tega pa še na tekmovalce, ki so letu 2013 imeli licenco Komisije za športno plezanje PZS in so tekmovali v državnem prvenstvu, ter na nelicencirane, ki v državnem prvenstvu še niso tekmovali. Le-teh je zelo veliko, še posebej med mlajšimi učenkami in učenci, kar najbolje pokaže, kje se nahaja baza bodočih tekmovalcev. (vir: Albin Simonič)

OŠ Trzin sta zastopali dve tekmovalki. Minea Gorec se je v kategoriji "mlajši učenci in učenke brez licence" izkazala s 7. mestom (71 nastopajočih v tej kategoriji), Nina Rems pa je v kategoriji "starejši učenci in učenke brez licence" zasedla 17. mesto (29. nastopajočih v kategoriji).

S samo tema dvema uvrstitvama je OŠ Trzin v razvrstitvi osnovnih šol med 90 šolami s točkami zasedla odlično 37. mesto (61 točk). Kaj bi šele bilo, če bi nastopalo več plezalk in seveda plezalcev?

Čestitke obema sodelujočima!

Celotni rezultati po kategorijah in skupno (227,10 KB)


Prvenstvo osnovnih šol v športnem plezanju - Kranj 2014, foto arhiv organizatorja

X

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.