Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Športno-plezalni odsek Natisni stran
 

Kratka analiza letošnjih nastopov v Zahodni ligi
20.05.2013

Za nami je še ena sezona sodelovanja na tekmah mladih športnih plezalcev (Zahodna liga).
Zanimivo je, da je letos naše društvo zastopalo kar 7 plezalk in plezalec (!). To povečano število sodelujočih je vsekakor plod večjega števila otrok, ki enkrat tedensko obiskujejo športno-plezalni krožek.

V kategoriji "mlajše cicibanke" (skupaj je nastopilo 52 tekmovalk) je končno 26. mesto zasedla Minea Gorec (1 - v oklepaju število nastopov na tekmah), ki je osvojila 31 točk. Nina Kralj (4) se je s 27 točkami zavihtela na končno 30. mesto, Prija Dolinar (2) pa je osvojila 5 točk in na koncu pristala na 45. mestu.

V kategoriji "starejše cicibanke" (71 tekmovalk), kjer je vladala nadpovprečna konkurenca je končno 27. mesto z 20 točkami dosegla Maksi Pavšek (2), medtem ko Aicha Zupančič (1) na edini tekmi ni osvojila nobene točke in si je zato delila 55. mesto.

V kategoriji "mlajše deklice" (46 tekmovalk) je nastopala le Nina Rems (2), ki je z osvojenimi 14 točkami zasedla končno 34. mesto.

V kategoriji "mlajši dečki" (35 tekmovalcev) smo imeli edinega tekmovalca. Tim Krašovec (3) je osvojil 59 točk in zasedel končno 18. mesto.

Mladim plezalcem čestitamo in jim želimo, da še naprej vztrajajo na začrtani poti.

Za konec pa še misel našega nekdaj odličnega športnega plezalca Sreča Rehbergerja:
Alpinist zase rad reče, da je človek, ki išče težave in je vesel, če jih ne najde. Športni plezalec pa je človek, ki išče in je vesel, če jih najde in - premaga.

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.