Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Športno-plezalni odsek Natisni stran
 

Osnovnošolsko državno prvenstvo v športnem plezanju
19.04.2013

 
  foto: Albin Simonič
   
V soboto, 13. aprila, je bilo v dvorani Zlato polje v Kranju šolsko državno tekmovanje v športnem plezanju, ki ga prirejata Zavod za šport RS Planica in Planinska zveza Slovenije - Komisija za športno plezanje.
Tokrat je tekmovanje znova postavilo mejnik v udeležbi števila mladih plezalcev, saj se ga je udeležilo kar 286 mladih plezalcev in plezalk iz 105 šol (v lanskem letu 243 tekmovalcev).

Zadnja leta se število mladih plezalcev zelo povečuje, kar se najbolj kaže prav na šolskih tekmah. Tu se tekmovalci delijo na tekmovalce z licenco Komisije za športno plezanje, ki so že tekmovali na tekmah državnega prvenstva in tekmovalce brez licence, ki tam še niso tekmovali. Največje število nastopajočih pa je prav v kategorijah mlajših učencev in učenk brez licence, kar prireditelje najbolj veseli, saj to pomeni, da se športno plezanje širi in da ima ta tekma vsako leto večji odmev.

Posebnost tekmovanje je tudi razglasitev najuspešnejše šole, ki jo dobimo s seštevkom najboljših dveh rezultatov iz vsake kategorije. Naslov je tokrat osvojila osnovna šola Mozirje, kar je vsekakor posebno priznanje za zelo uspešno delo v času, ko so uspeli v Mozirju pridobiti novo športno dvorano v kateri je velika plezala stena.

Trzinci smo (žal) sodelovali le z dvema učencema OŠ Trzin. V kategoriji "mlajši učenci brez licence" je med 81 tekmovalci Tim Krašovec zasedel 34. mesto, v kategoriji "mlajše učenke brez licence" pa je Nina Rems med 65 tekmovalkami zasedla 47. mesto.

vir: Šport mladih

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.