Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2024
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Odseki Natisni stran
 

Najvišje cene v gorah (2006)
26.04.2006

Upravni odbor Planinske zveze Slovenije je v skladu z 51. členom Statuta PZS na svoji 22. seji 06. 04. 2006 sprejel sklep o najvišjih dovoljenih cenah nočitev, osnovne prehrane in napitkov v kočah I. in II. kategorije, v letu 2006, ki ga je v skladu s 15. členom »Pravilnika o upravljanju poslovanju in opremi planinskih koč« pripravila Gospodarska komisija UO PZS. Ta predlog je bil sprejet in potrjen tudi na Zboru gospodarjev PD s kočami 23.marca 2006.

Upamo, da na svojih pohajkovanjih po gorah ne boste prevečkrat naleteli na prevelika odstopanja.

Večja odstopanja pa lahko pričakujete pri popustih za prenočevanje v planinskih kočah v letu 2006.

Upravni odbor PZS je v skladu z 51. členom Statuta PZS na svoji 16. seji dne 10.03. 2005 sprejel sklep o popustih za prenočevanje v planinskih kočah, ki ga je v skladu s 16. členom »Pravilnika o upravljanju poslovanju in opremi planinskih koč« pripravila Gospodarska komisija UO PZS. Predlagajo, da se sklep o popustih ne spreminja in ostane tudi v letu 2006 tak, kot je bil v letu 2005.

Polno ceno prenočevanja (100 %) plačajo vsi nečlani. Pravico do 50% popusta na polno ceno prenočevanja imajo v sobah in na skupnih ležiščih vsi člani PZS z veljavno izkaznico, člani slovenskih zamejskih planinskih društev in slovenskih planinskih društev v tujini, člani Planinske zveze Hrvaške, na osnovi bilateralnega sporazuma iz leta 1992 in člani planinskih organizacij včlanjenih v UIAA, s katerimi ima PZS sklenjen sporazum o reciprociteti.

Več o popustih si lahko preberete na zgornjem linku – a tako kot je že v navadi, sklepa ne mislijo spoštovati v PD Ljubljana Matica (no, verjetno še kje). Od kje nam ta informacija?

Upravni odbor omenjenega društva je imel 14. 12. 2005 redno sejo, na kateri je med drugim obravnaval, citiram: Razpravljali smo o 50 % popustu pri nočitvah na naših postojankah in o temu, kako nam te pogoje določa PZS. Sklep se je glasil: Do naslednje seje UO njegovi člani preučijo predlog vodje strokovne službe o znižanju popusta pri nočitvah v planinskih postojankah s 50 % na 30 %. In res: Na 4. seji UO 15.3.2006 je UO LJ Matica res sprejel sklep: UO je sprejel odobritev 30 % popusta pri prenočitvah članov v naših planinskih postojankah.

Zato lahko v kočah, ki jih upravlja osrednje ljubljansko društvo (Triglavski dom na Kredarici, Koča pri Triglavskih jezerih, Dom na Komni, Koča pri Savici, Dom v Kamniški Bistrici) pričakujete višje cene prenočevanja kot drugod.

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.