Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2024
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Spominska soba prof. Tineta Orla Natisni stran
 

Nova Trzinska knjižnica imenovana po prof. Tinetu Orlu
09.04.2005

 
  Center družbenih dejavnosti Ivana Hribarja v Trzinu, za njim vzhodna pobočja Ongra
   
19. decemra je bila v Trzinu uradna otvoritev novega Centra družbenih dejavnosti imenovana po velikem trzinskem rojaku, znanem ljubljanskem županu Ivanu Hribarju.

V sklopu novega centra je poleg ostalih dejavnosti, ki jih naš kraj potrebuje tudi oddelek domžalske knjižnice. Občinski svet je sprejel sklep, da na pobudo UO PD Onger Trzin novo knjižnico poimenuje po prof. Tinetu Orlu.
Profesor Tine Orel, znan pedagog, ravnatelj, slavist, urednik in planinski delavec, se je rodil v Trzinu leta 1913. Med planinci je najbolj znan kot urednik Planinskega vestnika saj ga je urejal kar tri desetletja. Dejaven je bil tudi na drugih področjih planinstva: bil je dolgoletni predsednik PD Celje, aktivno je deloval v organih PZS, preplezal je vrsto klasičnih smeri v naših gorah. Profesor Orel je doslej v Trzinu že imel manjšo stalno zbirko v hišici domačega PD, katerega prvi častni član je postal leta 1984.

Otvoritev knjižnice je bila 6. februarja 2004 ob 15. uri, med drugim pa so se je udeležili častni predsednik PZS Marjan Oblak, Orlova vnukinja Nina Orel ter Orlova žena.

 

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.