Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2024
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Fotogalerije Natisni stran
 

MIG Škofja Loka 2008 (12.1.2008) - 1. del
18.01.2008

V soboto, 12. januarja 2008 se je v škofjeloški OŠ Ivana Groharja na državnem tekmovanju Mladina in gore zbralo skupaj s svojimi mentorji 28 ekip, ki so se na državno tekmovanje prebile iz regijskih tekmovanj, ki so bila 10. 11. 2007. Več o regijskem tekmovanju v črnomlju, kjer so tekmovale trzinske Nore krave (HAHA – ime ostaja, a sedaj so v skupini sami fantje …) lahko preberete TULE.

Po skrbno pripravljenem scenariju uvodnega dela so se mladi planinci razdelili po učilnicah in - sledilo je 45 minut kravžljanja možganov. Po besedah mentorja Boštjana so bili tokrat naši fantje po tistem, ko so prišli iz učilnice precej samozavestni: rekli so, da jim je šlo zelo dobro.

Sledilo je kosilo, ogled Škofje Loke in Loškega muzeja, kjer so si ogledali Muzej pošte in telekomunikacij. Poizkusili so se tudi na mali plezalni stena - balvanu (velika stena je bila žal zasedena). Teh imajo v Škofji Loki več – ni čudnega, saj je Škofja Loka znana po svojih športnih plezalcih …

Po vrnitvi so objavili rezultate in – trzinska ekipa je bila spet (prvič po letu 2002, ko so bili zmagovalci MIG-a Trzinski žerjavčki ali po domače Trzinski dream team 2) v finalu. BRAVO!

Poleg naše ekipe, ki je v pisnem delu dosegla najvišje število točk (77), so se v finale uvrstile še ekipe: Skala iz OŠ Janka Kersnika Brdo (PD Domžale), Triglavčki iz OŠ Žiri (PD Žiri), Markacija team iz OŠ Podnanos (PD Podnanos), Lakotniki iz OŠ Gornja Radgona (PD Gornja Radgona) in lanskoletne zmagovalke, Osmice iz OŠ Ivana Groharja (PD Škofja Loka).

Sledilo je čakanje na finale. Boštjan je napisal, da so bili fantje popolnoma mirni in da je bil pravzaprav živčen le on. V finalnem kvizu se je nato zvrstilo deset vprašanj iz različnih področij planinstva (zgodovina planinstva, prehrana, poznavanje gorske pokrajine, prva pomoč, planinska oprema). Prvo vprašanje je bilo iz zgodovine in vse ekipe so zgrešile pravi odgovor. Do vključno 7. vprašanja so bili naši fantje v vodstvu, potem pa so kiksnili pri prvi pomoči. V naslednjem krogu so malce nesrečno izžrebali vprašanje iz dodatne teme (bili so edini, ki so dobili vprašanje, katerega odgovor v dodatni temi ni bil napisan – kako naj potem vedo odgovor?). Tako so padli na 3. mesto. Zadnje vprašanje so sicer odgovorili pravilno, vendar jih je prehitela ekipa iz Gornje Radgone, ki je pri tem vprašanju vložila jollya (Planinčka).

Boštjan piše: … vprašanja na državnem tekmovanju MIG so bila, za razliko od lanskega tekmovanja, primerna ravni otrok (razlike med ekipami so bile vseeno zelo velike). V finalu so sicer prireditelji naredili dve napakici, in sicer:

  • niso (na začetku) povedali, da so nekatera vprašanja vredna 1 točko, druga pa 2 točki (to so povedali šele enkrat na sredini finala - naši pa so že pri tretjem vprašanju vložili Planinčka za vprašanje, ki je prineslo samo 1 točko)
  • vprašanje, ki ga naša ekipa ni znala iz dodatne teme je bilo edino vprašanje v finalu, katerega odgovor ne bi našli v dodatnem gradivu za tekmovanje.

Tako smo zgubili "3" točke - če bi imeli 3 točke več bi si delili prvo mesto …

V glavnem, vseeno so se fantje dobro odrezali in se prav ponosen na njih. Na koncu bi še pohvalil prireditelje, ki so se res potrdili in naredili lepo tekmovanje.

Na tekmovanju je zmagala ekipa Markacija team iz Podnanosa, drugo mesto si je prislužila ekipa Lakotniki, tretje pa Triglavčki. (Ogled rezultatov)

Prihodnje leto bo na vrsti že 20. tekmovanje Mladina in gore. Zato čestitke tudi vsem tistim prostovoljcem, ki so skozi dve desetletji neutrudno pripravljali ta tekmovanja!

Foto: Boštjan Kralj

Uvodna prireditev

Prireditve se je udeležil tudi predsednik PZS Franci Ekar

Aljaž, Jaka, Gašper in Matevž = Nore krave

Mobiteli in sendviči – podoba 21. stoletja …

V Škofjeloškem poštnem muzeju

Aljaž na balvanski stenci …

… pa še Jaka

čakanje na rezultate

Poglejte še: MIG Škofja Loka 2008 (12.1.2008) - 2. del

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.