Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Fotogalerije Natisni stran
 

Planinski krožki s polno paro naprej
09.11.2007

Planinski krožek za 1. triado je v letošnjem šolskem letu doživel kar opazno spremembo: po dvajsetih letih vodenja krožka sta Irena Mučibabić in Emil Pevec 'štafetno palico' predala Poloni Podbevšek in Simonu Kralju. Oba sta že od najmlajših let aktivna člana našega MO, zato je bila odločitev precej logična – a sprejeta tudi z zvrhano mero poguma, ki ga pri mladih vse bolj pogrešamo.

Polona in Simon sta torej prvi test uspešno prestala!

S to zamenjavo je nekako 'ugasnilo' tudi staro ime skupine – planinska skupina (PS) Bibe se je tako umaknila 'PS Komarčki'. In kar je najbolj razveseljivo: Planinski krožek obiskuje več kot dvajset otrok starih od 6 do 9 let. A mentorja PS poudarjata, da bi se še vedno našel prostor za kakšnega nadobudnega komarčka.

Otroci so se do sedaj že naučili kaj spada v nahrbtnik in kaj ne, kako se moramo obnašati v naravi ter katere živali tam srečamo. Ob tem so veliko risali, se igrali in tudi peli. V oktobru so šli tudi na prvi izlet (Šumberk).

Planinski krožek za 2. in 3. triado pa poteka kar v naši planinski hišici. 'PS Nore krave' se je v letošnjem šolskem letu okrepila in šteje med 15 in 20 otrok. Manjša skupina (Jaka, Matevž, Gašper in Aljaž) se pripravlja na regijsko tekmovanje 'Mladina in gore'. Vsi skupaj pa so že spoznali osnove planinske šole, spoznavajo se z zgodovino planinstva – pridobivajo pa tudi znanje, ki ga bodo lahko s pridom uporabili za varno hojo v gore.

Foto: Polona & Boštjan

PS Komarčki

PS Komarčki

PS Komarčki

PS Komarčki

PS Nore krave

PS Nore krave

PS Nore krave

PS Nore krave

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.