Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Mladinski odsek Natisni stran
 

Vabilo za vključitev v planinski krožek na OŠ Trzin
25.09.2023

VABILO ZA VKLJUČITEV V PLANINSKI KROŽEK PD ONGER TRZIN NA OSNOVNI ŠOLI TRZIN

Planinski krožek na OŠ Trzin je z manjšimi presledki deloval do leta 1987 (imenoval se je PS Žerjavčki), od takrat naprej pa redno, vsak teden. Tako je bilo do zaprtja šole v času korone.

To je bil čas neverjetnega razcveta mladinskega odseka.
Bil je čas vsakoletnih Mladinskih planinskih taborov, pa zimovanj, izvedbi mnogih planinskih izletov za osnovnošolce in dijake, zmagoslavij na državnih tekmovanjih Mladina in gore (5 x državni prvaki, 2 x drugi, 1 x tretji), 4 x organizatorji finalne prireditve, pa Torkijad, seminarjev IZI, ki so jih obiskovali mentorji iz cele Slovenije, organizacije predavanj smetane slovenskih alpinistov ...

Zadnji dve leti smo želeli planinski krožek organizirati v sedaj tudi našem domu, Domu zaščite in reševanja (DZiR), kjer imamo za izvedbo planinskega krožka imenitne pogoje. Super svetel prostor za izvedbo, planinsko opremo pri roki ... a zanimanja kar naenkrat ni bilo več.

Korona je odnesla tradicionalno planinstvo, v vsaki trač reviji se da dobiti 'globoke' planinske nasvete ... planinski krožek je kar naenkrat postal manj zanimiv ...

*****

V društvu smo se odločili, da zamenjamo vodstvo, prav tako pa tudi vodenje planinskega krožka. Zagotovo bo to dalo nov zagon društvenemu delu. Pridružite se nam!

 VABILO

 VABILO

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.