Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2024
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Aktualno Natisni stran
 

Pohod ob reki, ki povezuje
12.06.2023

17. junija se bomo Trzinci udeležili pohoda ob Kamniški Bistrici – od Domžal do Godiča pri Kamniku. Tega dne se bomo zbrali ob 8. uri na parkirišču ob Mercator centru v Domžalah (ob dimniku nekdanjega Univerzala). Od tam bomo šli na začetno točko v parku Martina Krpana, kjer bo poskrbljeno za celo vrsto zanimivih dejavnosti in pestro gostinsko ponudbo.
 
Tudi med samim pohodom po sprehajalnih poteh ob Kamniški Bistrici se bo zvrstila cela vrsta zanimivih točk, kjer se bodo pohodniki lahko oddahnili in okusili ter spoznali kaj zanimivega. Pot do Slovenia Eco resorta v Godiču (Slovenia Eco resort je počitniško naselje hišic, ki spominjajo na bajtice z Velike planine) bo dolga približno 18 km. Kdor tega ne bo zmogel, se bo lahko odločil za prekinitev že prej, npr. v Kamniku, tiste, ki bodo prišli do Slovenia Eco resort pa tudi tam čaka cela vrsta zanimivosti in pestra gostinska ponudba.
 
Z organizatorji se dogovarjamo o tem, kako se bomo iz Godiča in Kamnika vrnili na izhodišče.
Vsi udeleženci pohoda iz Trzina bodo na začetku poti prejeli društvene majice z znakom našega društva. (MŠ)
 

 

Na celotni dolžini bo postavljenih več postojank oziroma kontrolnih točk, kjer se bo zbiralo žige.

Vsi tisti, ki boste prehodili 18-kilometrsko pot, boste dobili simbolično darilce, in sicer modro broško, medtem ko boste tisti, ki boste prehodili pot v obeh smereh (cca 35 km), prejeli zlato broško.

Ali bo pohod v vsakem vremenu?
Če bo deževalo ali bodo druge vremenske težave, bomo pohod prestavili na drug datum. Za podrobnejše informacije spremljajte novice in Facebook stran Pohoda ob reki, ki povezuje.


Nekaj utrinkov z lanskega pohoda (vir: galerija 2022)

Navodila za varno udeležbo na pohodu!

 • Začnite počasi, da se telo ogreje. Hodite z enakomernim tempom, ki ga poskušajte odkriti in vzdrževati tudi znotraj večje skupine.
 • Cilj vašega pohoda je nedvomno varna vrnitev domov in ne osvojitev čim večjega števila žigov.
 • Pred prečkanjem cest in ulic se prepričajte, da to lahko storite varno.
 • Hoja naj bo varna, udobna in ekonomična. Za varno hojo je treba imeti čas in budno je treba opazovati okolico in poslušati – bodite pozorni na gibanje ostalih pešcev, kolesarjev ali mopedistov.
 • Če hodite v skupini, osnovni tempo pa tudi počitke in trajanje hoje določa najšibkejši član skupine.
 • Na vsako uro si privoščite nekajminutni počitek na poti ali na eni izmed naših vstopno/izstopnih točk.
 • Med pohodom stalno spremljajte vreme in mu prilagodite potek. Če se razvijejo nevihtni oblaki, se morate nemudoma umakniti z izpostavljenih mest, saj vanje pogosto udarijo strele.
 • Pogosto pitje preprečuje izčrpanost in dehidracijo.
 • Poskrbite, da vse, kar prinesete s seboj na pohod, za seboj tudi pospravite.
 • Ko začutite znake utrujenosti ali izčrpanosti, se ustavite za daljši počitek. Ob najmanjši slabosti in bolečinah v prsih takoj prenehajte s pohodom. Takoj se povežite z dežurno službo na številki 112, ki vam bodo lahko svetovali po telefonu, dokler ne bodo prišli reševalci.
 • Če se vam med pohodom zgodi kakšna neprijetnost ali ne veste, kje nadaljevati pot, nas pokličite na telefonsko številko 041 791 410 (Samo). Ob zdravstvenih težavah nemudoma pokličite dežurni telefon 112.

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.