Uvod
  Aktualno
  Članarina 2021
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Aktualno Natisni stran
 

Izlet na Jalovec - prestavljen na sredino septembra
04.08.2022

JALOVEC (5.-6.8.2022), planinski izlet PD Onger Trzin
PRESTAVITEV IZLETA / SREDINA SEPTEMBRA!
 
Pozdravljeni Jalovčani/-ke,
do zadnjega sem upal, da nam bo nekako uspelo, žal pa je vremenska napoved za tak podvig (glej spodnjo preglednico/Sobota 6 - 5 modelov), preveč nezanesljiva, dodaten oteževalni dejavnik je tudi vročina (zadnji del poti do Vršiča poteka prek JZ pobočji, ki so v popoldanskem času le deloma osenčena …).
 
Vremensko nam je na koncu zmanjkal en sam dan! Nekaj oblakov bo v soboto že v dopoldanskih urah, možnosti za padavine pa so že tako sredi dneva in zgodaj popoldne, potem premor in vnovič proti večeru. Na vrh in do Špičke bi morda še prišli suhi, dalje pa skoraj zagotovo ne …; hitenje in lovljenje časovnice pri tovrstnem izletu ne pridejo v poštev!
 
Ker bom v naslednjem mesecu dni veliko službeno na terenu, bi lahko izvedeli ta izlet šele sredi septembra, moj predlog je 17.–18.9. (SOB–NED).
Zaradi krajše dolžine svetlega dela dne bo potek poti takrat nekoliko drugačen: zgodnji odhod iz Trzina (ob 5. uri), vzpon iz Planice na vrh Jalovca ter sestop do zavetišča pod Špičkom, kjer bomo prespali.
Danes sem govoril z oskrbnico – koča je odprta do konca septembra – in nas preliminarno že najavil. Drugi dan bomo sestopili prek Vršiča in mimo Slemenove špice nazaj v Tamar oz. Planico.
 
Res vas ne želim izgubiti, saj se vas je prijavilo kar 13 in srčno upam, da se vas bo večina tudi za septembrski termin – lahko se prijavite že kar z odgovorom na to sporočilo!
PROSIM, ČE SPOROČITE ŠE TISTIM, KI SO SE PRIJAVILI NA IZLET PREK VAS IN NISO MED NASLOVNIKI (Tjaša Palir, DamIjanova mladinca …).
 
Hvala za razumevanje in potrpežljivost ter lep planinski pozdrav,
Miha
 
p.s. Napovedi 5-modelov (Vir: https://www.windy.com).

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.