Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Aktualno Natisni stran
 

Rezervacijski sistem za planinske koče
24.06.2022

Rezervacijski sistem za planinske koče

S par kliki na spletu do zagotovljenega ležišča v planinski koči.

V planinskih kočah v Sloveniji si lahko od leta 2020 rezervacijo nočitev uredite udobno in hitro preko spleta. Rezervacijski sistem za planinske koče je na voljo 24 ur na dan in s par kliki si lahko zagotovite rezervacijo ležišča, polpenziona ali podate še drugo pomembno informacijo oskrbniku koče.

PDF NAVODILA ZA IZVEDBO REZERVACIJE

Rezervacijski sistem za planinske koče je prilagojen na posebno obratovanje planinskih koč in je drugačen kot klasični rezervacijski sistemi. Lastniki tega sistema so planinske zveze Avstrije, Južne Tirolske, Nemčije in Švice. V sistem je vključenih preko 250 planinskih koč iz tega območja Alp. Sistem je prostovoljen za planinske koče.

kredarica_563x160

Trenutno so v Sloveniji v rezervacijski sistem vključene naslednje planinske koče


Rezervacijo lahko izvedete preko povezave na planinsko kočo ali preko uporabniškega računa. Uporabniški račun si lahko ustvarite ob prvi rezervaciji nočitve. Račun vam omogoča pregled vseh vaših rezervacij za vse vključene koče v sistemu in hkrati tudi morebitne spremembe rezervacije. Rezervacija je veljavna 48 ur do prihoda na dan nočitve (za prihod se šteje 17. ura na dan nočitve). Za izvedbo rezervacije morate pri večini planinskih koč vnesti podatek o kreditni kartici. Kartica ni namenjena plačilu nočitve, temveč zgolj možnost, da vam oskrbnik zaračuna ne-prihod. Ob izvedbi rezervacije si preberite pogoje rezervacije.

POMEMBNO: Za vašo kreditno kartico morate imeti na mobilnem telefonu nameščeno varnostno aplikacijo za spletno bančništvo, saj le preko nje lahko potrdite zahtevo o veljavnosti vaše kreditne kartice. V primeru, da te varnostne aplikacije nimate nameščene, vam sistem javi napako in ostanete na 4.
koraku. V tem primeru se za namestitev aplikacije obrnite na banko, ki vam je izdala kreditno kartico.

KORISTNO: Registrirani uporabniki se v rezervacijski sistem lahko vključite preko povezave https://www.alpsonline.org/guest/login?lang=sl. S tem lahko urejate vse vaše rezervacije v tem rezervacijskem sistemu (npr. sprememba števila oseb, datuma, dodatnih vprašanj ali potreb, itd.), vidite arhiv vaših rezervacij ali vnesete nove rezervacije.

Kontakt za dodatne informacije: gospodarska.komisija@pzs.si

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.