Uvod
  Aktualno
  Članarina 2021
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Aktualno Natisni stran
 

maPZS | planinske poti na računalniku ali telefonu
11.07.2021

Planinska sezona je polnem razmahu. Da bi planinsko turo, ki jo morda načrtujete v naslednjih dneh lažje načrtovali, vam priporočamo uporabo aplikacije maPZS, s katero si olajšate načrtovanje in izvedbo izletov po 2030 slovenskih planinskih potehZbrani so podatki o več kot 10.000 kilometrih markiranih planinskih poti, ki jih vzdržuje 215 slovenskih planinskih društev.

Podatki aplikacije maPZS so ažurni, saj se dnevno črpajo iz katastra planinskih poti PZS. Doma, na računalniku si lahko na zemljevidu izberete izlet ali turo glede na dolžino, območje, vaše sposobnosti in letni čas.

Isti izlet imate na razpolago v svojem telefonu, s katerim si pomagate med potjo. Če se odpravljate na območja brez signala, si lahko zemljevid in podatke o izletu vnaprej naložite v telefon. Tako jih boste imeli na razpolago tudi kadar ne bo mogoč prenos podatkov.

Aplikacijo si lahko prenesete s spletne strani mapzs.pzs.si. Deluje na vseh osebnih računalnikih z najpogostejšimi brskalniki in na pametnih telefonih z operacijskim sistemom Android ali iOS.

Uporaba je brezplačna!
V telefonu zgolj kliknite na povezavo ali pa v brskalnik vtipkate povezavo https://mapzs.pzs.si, potem pa sledite navodilom.

Ker je aplikacija nova (Beta verzija), se na PZS že vnaprej opravičujejo za morebitne skrite napake. Vabijo vas, da jih napake sproti sporočate na mapzs@pzs.si. Potrudili se bodo, da bodo napake kar najhitreje odpravili.

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.