Uvod
  Aktualno
  Članarina 2021
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Aktualno Natisni stran
 

Z omejitvami dovoljena rekreacija v naravi in telovadnicah
06.01.2021

Trenutno stanje epidemije bolezni COVID-19 nas omejuje na meje občine, z izjemo individualne športne aktivnosti v regiji prebivanja. Pred dnevi so bili začasno sproščeni tudi nekateri ukrepi za izvajanje športne vadbe in športne rekreacije.

  • Od 24. decembra 2020 dalje je omogočena športna dejavnost, kot izjema za prehajanje občinskih meja v regiji. Posameznik ali osebe iz skupnega gospodinjstva lahko prehajajo med občinami znotraj statistične regije, kjer imajo prebivališče, za namen izvajanja individualnih športnih aktivnosti ali gibanja v naravnem okolju izven naselij.
  • Med 4. in 11. januarjem 2021 je dovoljena športna rekreacija in treningi za vrhunske in perspektivne športnike, registrirane športnike v mlajših starostnih kategorijah in poklicnim športnikom.

POMEMBNO: Omejitve pri izvajanju športnih programov - vprašanja in odgovori


 Epidemiološke in vremenske razmere otežujejo izvajanje planinskih in plezalnih dejavnosti

Vse obiskovalce gora pozivamo, naj si glede na trenutne razmere aktivnosti v gorah prilagodijo ter izbirajo manj obljudene in lažje poti, da ne bo prihajalo do pretirane zgoščenosti obiskovalcev na posameznih območjih. Tudi izkušnja bo tako precej lepša v primeru, da se med rekreacijo v naravi ne more zagotoviti medsebojne distance vsaj 3 m. Uporaba mask oz. zaščita za usta in nos je priporočljiva.

Pozivamo, da se obiskovalci gor ne izpostavljajo nevarnostim v gorah (ta čas so še posebej nevarni snežni plazovi), da ne bo to botrovalo nesrečam in še dodatni obremenjenosti tako reševalnega kot medicinskega osebja.

Upoštevajte, da je večina planinskih koč zaprtih, druge pa delujejo v bistveno okrnjenem obsegu zgolj z možnostjo osebnega prevzema hrane in pijače. Pri tem je potrebno dosledno upoštevati varnostne napotke (maske, distanca,...), uporaba miz in klopi okoli koče in sanitarij v koči ni dovoljena. Kot zavedni planinci, alpinisti ali plezalci pa embalažo odnesite s seboj v dolino. Prenočevanje v kočah ni možno.

Pazite nase in na druge. S tem lahko vsak pripomore, da se stanje čim prej normalizira.

vir: www.pzs.si

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.