Uvod
  Aktualno
  Članarina 2021
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Aktualno Natisni stran
 

Svoj del dohodnine boste lahko donirali do 31. 5. 2021
31.12.2020

PLANINSKO DRUŠTVO ONGER TRZIN
ULICA RAŠIŠKE ČETE 4
1236 TRZIN
DŠ: 38182858

Pri ohranjanju (gorske narave), razvijanju planinskih vrednost in pri vzdrževanju planinske infrastrukture lahko pomagate tudi vi. Zakonodaja omogoča, da del odmerjene dohodnine, namenimo različnim namenom. Tudi planinskim društvom.

Vlada je podaljšala rok za vložitev zahteve za namenitev dela dohodnine za donacijo kateri od družbeno pomembnih ustanov za leto 2020. Namesto do konca tega leta je mogoče zahtevo vložiti do 31. maja 2021.
Do zdaj je veljalo, da je rok 31. december.

Možnost, da zavezanec del svoje odmerjene dohodnine nameni za financiranje splošnokoristnih namenov, političnih strank in reprezentativnih sindikatov, se je v zakon o dohodnini vpisala z davčno reformo v letu 2007.
Za splošnokoristne namene se štejejo humanitarni nameni, nameni varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami ter invalidski, dobrodelni, ekološki, kulturni, športni, religiozni in drugi nameni.

Doslej je veljalo, da lahko zavezanci kot donacijo družbeno pomembnim ustanovam odstopijo pol odstotka svoje obračunane dohodnine, z uveljavitvijo sedmega protikoronskega zakona, ki ga je DZ sprejel v torek, pa se bo ta delež zvišal na en odstotek. Kdor se je o donaciji že odločil, se mu bo delež podvojil, razen če seveda zahteve ne bo spremenil.

Vir:
Planinska zveza Slovenije (17. 12. 2020)
MMC RTV SLO, STA (T. K. B.), (30. 12. 2020)
Foto: Matej Ogorelec

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.