Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Aktualno Natisni stran
 

Neurejena okolica društvene hišice
29.05.2005

 
  Slika, ki nekako povzema vse tri probleme: (1). ograja na meji med parcelama št. 853/2 in 853/5, k.o. Trzin, ki kljub opozorilom občini, kaj se tam počne, prejudicira problem "prisvojitve" parcele 853/5 s strani soseda. Parceli sta bili namreč 8.3.1999 s sklepom Obč. sveta dani v trajno posest in upravljanje PD Onger Trzin.
Prav tako so tu (2). kup vejevja, ki se na parceli pojavlja kljub koncu akcije zbiranja obrezanega vejevja, (3). zadnji problem pa je parkiranje avtomobilov sosedov na "naši" parceli - tu bo treba postaviti ograjo, saj avtomobili spomladi in jeseni travišče dobesedno preorjejo ...
   
V zadnjem času je med aktivnimi člani PD čutiti nezadovoljstvo, ker se okoliški prebivalci ne držijo dogovora in na "našo" oz. občinsko parcelo še kar naprej (sicer v manjših količinah) prinašajo odrezano vejevje.

Akcija zbiranja vejevja je namreč že mimo in nam se ne zdi fer, da nam okoličani (verjetno so to oni) sivijo lase. Razumemo sicer, da so ljudje navdušeni nad akcijo, saj se odvečnega vejevja "rešijo" na zelo eleganten način - takorekoč ga odnesejo k sosedu! Treba se je vprašati, ali je to tudi vzgojno? Nam to ni všeč! Menimo, da bi se morali o zbiranju vejevja na "naši" parceli ponovno dogovoriti - sploh zato, ker je zaslediti novice, naj bi se vejevje zbiralo celo trikrat na leto.

Prav tako se sprašujemo, zakaj lansko leto občina po tem, ko je uredila nov cevovod preko parcele, ni spravila zemljišče v prvotno stanje (kakršen je bil tudi dogovor) - na prostoru, kjer se zdaj zbira vejevje so namreč posekali dvoje dreves in en grm (slika za primerjavo) - menimo, da bi moral investitor zagotoviti posaditev novih dreves.

 
  Kup vejevja raste ...
   
Problem parkiranja sosedov na "naši" parceli bomo morali urediti sami - se z njimi pogovoriti in postaviti preprosto ograjo, ki pravzaprav ne stane veliko.

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.