Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2024
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Aktualno Natisni stran
 

Občinska plaketa našemu društvu
17.05.2008

 
 
   
Tako kot vsako leto, so na slavnostni seji Občinskega sveta občine Trzin z akademijo ob prazniku občine tudi letos podelili nekaj občinskih nagrad in priznanj.

Ob 25-letnici uspešnega dela je bilo z bronasto plaketo občine Trzin nagrajeno tudi naše planinsko društvo.

Predsednik društva se je ob prevzemu nagrade spomnil na vse tiste, ki so pred četrt stoletja imeli pogum, da so društvo ustanovili – prav tako pa tudi tistih, ki vztrajajo tudi sedaj; v času, ki ni najbolj naklonjen prostovoljnim dejavnostim.

V nadaljevanju si lahko preberete obrazložitev nagrade:

BRONASTA PLAKETA
za leto 2008
PLANINSKO DRUŠTVO
ONGER TRZIN

Planinsko društvo Onger Trzin je bilo ustanovljeno pred četrt stoletja - 10. februarja 1983. Planinsko društvo je sredi osemdesetih let pomenilo eno od redkih formalnih oblik druženja v kraju, zato ni čudno, da se je že prvo leto vanj vpisalo več kot 600 članov, ki so svoje interese lahko zadovoljevali v različnih odsekih društva.

Društvo je organiziralo res lepo število planinskih izletov in drugih družabnih dogodkov: uspešne mladinske in članske tabore, obiskali so najrazličnejša svetovna gorstva – od evropskih do gora Južne Amerike, novozelandskih Alp. Povzpeli so se na Kilimandžaro, bili so v baznem taboru pod Everestom, in še bi lahko naštevali.

Pripravili so res lepo število kakovostnih predavanj in razstav, planinske piknike, delovne akcije, pogozdovanja, v društveni hišici so uredili edino muzejsko zbirko v Trzinu -spominsko sobo prof. Tineta Orla – našega rojaka, dolgoletnega urednika Planinskega vestnika, slavista ter planinskega in kulturnega delavca.

Društvo je izdalo celo vrsto biltenov, vrsto let je izdajalo društveni časopis Ongrčki. Društveni markacisti skrbijo za poti na območju okrog Krvavca, letos pa so prevzeli tudi skrb za eno od poti na Dobeno. Naravovarstveniki so pripravili številne akcije za zaščito narave, posebej pa je treba omeniti zelo kakovostno delo društva z mladimi.

Vsa leta vodijo planinsko šolo, mladi člani društva pa sodelujejo tudi na državnih planinskih tekmovanjih, od koder so se že trikrat vrnili kot državni prvaki. V zadnjem času društvo precej pozornosti namenja tudi razvoju svojega športno-plezalnega odseka.

S svojim dosedanjim delovanjem je društvo pomembno prispevalo k promociji občine Trzin.

 
 
   

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.