Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2024
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Aktualno Natisni stran
 

Na cvetočo Struško
16.05.2024

Na PD Onger Trzin smo se odločili, da bomo letos pripravili več »prijateljskih, neuradnih« izletov k zanimivim planinskim ciljem. Predsednik društva Miro Štebe, ki je tudi gorski reševalec in inštruktor alpinizma, bo na lažje, manj zahtevne a zanimive planinske izlete vodil vse člane društva, ki bi si želeli obiskovati vrhove v njegovi družbi.

Za začetek v nedeljo, 19. 5. vabi na »cvetočo« Struško. Gre za goro v bližini bolj znane Golice. Nanjo vodi manj zahtevna pot od sedla Kočna preko Belske planine (Svečice) na Veliki vrh, ki je pravzaprav skoraj raven glavni vrh pogorja Struške. Ob poti nas bodo spremljale pisane zaplate gorskega cvetja, še zlasti na Belski planini pa nas bo pozdravila množica encijanov in lepih jegličev ali avriklja.

Izlet je še zlasti primeren za vse ljubitelje cvetja, saj bomo po možnosti obiskali še bližnjo Malo Golico, ki je zdaj vsa bela zaradi cvetenja narcis. Izlet bomo zaključili na Pristavi ob nekdanjem posestvu družine Zois, ki je znana po mecenu Valentina Vodnika Žigi Zoisu in njegovem bratu botaniku Karlu Zoisu.

Zbor udeležencev izleta bo v nedeljo, 19. 5. ob 7. uri na parkirišču pred trgovino Spar. Pod Struško se bomo zapeljali z lastnimi avtomobili, hrana je iz nahrbtnika. Hoje bo za 2 uri in pol.

 

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.