Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2024
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Aktualno Natisni stran
 

Enodnevni tečaj gibanja po zavarovanih poteh
18.04.2024

V soboto, 20. 4. vas vabimo na enodnevni Tečaj gibanja po zavarovanih poteh (Gradiška Tura nad Vipavo). Namenjen je vsem, ki se želite preizkusiti na zahtevnih in zelo zahtevnih oziroma tehnično težjih poteh in zavarovanih plezalnih poteh (feratah) oz. bi radi obnovili svoje znanje in izkušnje.

Tečaja se lahko udeležijo tudi mladoletni, a pogoj je teža vsaj 40 kg.

Več o tečaju na https://www.pdd.si/2024/04/03/enodnevni-tecaj-gibanja-po-zavarovanih-poteh-3/.
Prijave do četrtka, 18. 4. prek spletnega obrazca, ki je tule.

Zbor bo ob 7.15 na parkirišču pred pisarno Planinskega društva Domžale, lokacija.
Tisti, ki si boste izposodili opremo, bodite na lokaciji zbora ob 7.00, da pravočasno uredimo prevzem opreme. Na zbornem mestu bomo uredili formalnosti (za plačilo imejte gotovino) in se po možnosti porazdelili v čim manj avtomobilov.

Če nas bo dovolj prek PD Onger Trzin (vsaj za en avto), bo odhod ob isti uri tudi izpred trzinskega Spara, možna bo tudi izposoja društvene opreme (v prijavi navedi, kaj potrebujete).

Sledi ok. 1 ure vožnje do Gradišča nad Vipavo. Naša lokacija za tečaj bo Gradiška Tura. Od parkirišča se dvignemo cca 10 min hoje, do lokacije, kjer bomo izvedli praktična predavanja kot osnovno pripravo.

Sledi vodena tura po zelo zahtevni poti na Gradiško Turo (približno 2 uri). Nadaljevanje in opcijski preizkus v bližnji ferati bo odvisno od (vremenskih) razmer.

Poleg opreme, ki je navedena v razpisu, še opomnik, da imejte dovolj slojasto toplih oblačil in lastno prehrano/pijačo za preko dneva.V petek dopoldne vam še pošljemo sporočilo, če bi bil zaradi preslabe vremenske napovedi tečaj odpovedan ali kako drugače prilagojen.

Morebitna dodatna vprašanja in informacije pri vodji tečaja: Dušan Prašnikar, vodnik PZS, dusan.prasnikar@gmail.com ali na mobi 031 694 134.


Vir: https://big-rock.net/

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.