Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Markacijski odsek Natisni stran
 

Obnova poti na Krvavcu
04.01.2004

Markacisti so imeli v soboto, 31. maja 2003 delovno akcijo na Krvavcu. Zjutraj ob 05:45 uri je bil zbor udeležencev akcije pred trgovino Mercator v Trzinu. Tam smo se razdelili v 2 skupini. 1. skupina je opravila dela na poti številka 1019 »Skozi Roblekov kot«. Po končanih delih naj bi se pridružila 2. skupini, ki je opravila dela na poti številka 125 »čez Ježo«. Odhod z lastnimi prevoznimi sredstvi je bil ob 06:00 uri, razen za g. Voglarja in g. Kvasa iz 1. skupine, ki sta odšla ob 06:30 uri s skupino jamarjev-reševalcev iz Domžal. Vozila smo pustili pred zapornico na Gospinci.

Opremo g. Voglarja in g. Kvasa je peljal g. Jože Jerman iz Trzina s kombijem do Roblekovega kota. Hkrati je namreč Jamarska reševalna služba pregledala jamo, ki so jo odkrili ob zadnjem odlomu stene v Roblekovem kotu. 1. skupina je zamenjala oziroma utrdila 1 vrvni klin in zaključila del jeklenice (za kar je porabila 1 nov vrvni klin). Z delom je zaključila ob 10:30 uri.

2. skupina se je zbrala na Velikem Zvohu ob 08:30 uri ter odnesla potrebno tehnično opremo in material na Ježo. Z delom je pričela približno ob 09:15 uri.

Na tem delu poti so bile do sedaj postavljene 3 ločene jeklenice. če gledamo v smeri od Velikega Zvoha proti Škrbini smo 1. jeklenico odstranili (je ni v opisu poti), 2. jeklenici smo dodali 2 vrvna klina, vendar same jeklenice nismo zamenjali, in zadnjo 3. jeklenico smo zamenjali z novo ter jo na koncu ojačali z 1 novim vrvnim klinom. Trenutno stanje je samo začasna ureditev, saj bo potrebno 3. jeklenico odstraniti, 2. jeklenico pa zamenjati vključno z novimi vrvnimi klini.

Ob približno 11:30 uri je na ogled prišel g. Alojz Pirnat iz tehnične komisije PZS, ki je do svoje odhoda nadalje koordiniral delo in dajal napotke skupini. g. Pirnat je odšel približno ob 14:15 uri.

Ob približno 14:45 uri smo zaključili z deli in pričeli s pospravljanjem orodja ter materiala. Ves orodje in material smo odnesli na Veliki Zvoh, odkoder je bil kasneje pripeljan nazaj v Trzin. Z Velikega Zvoha smo se peš odpravili proti Gospinci.

Z Gospince, koder smo pustili vozila, smo se z vozili odpravili na Kriško planino, kamor smo prispeli ob 17:10 uri. Tam smo imeli kratko pogostitev.

 

Glavni poudarki akcije – iz poročila načelnika MarO Andreja Grila

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.