Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj IščiIšči Seznam članovSeznam članov Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov  Registriraj seRegistriraj se PrijavaPrijava

Danes je 05.Sep.2010 18:12:39
Časovni pas UTC + 2 (DST vključen)
 Seznam foruma » Vodništvo » Kam gremo » 2009
Treking v Abruzzih
Moderatorji: palček smuk
Objavi novo temo   Odgovori na to temo Označi temo kot neprebrano :: Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo
Stran 1 od 1 [9 Posts]  
Avtor Sporočilo
palček smuk
Popoln odvisnež
Popoln odvisnež

Pridružen/-a: 17.12.2003 14:53
Kraj: Trzin

PrispevekObjavljeno: 13.Jul.2009 20:21:39    Naslov sporočila:  Treking v Abruzzih   Označi to in naslednja spročila kot neprebrana 

Aloha! Trzinci smo se vrnili iz Abruzzev. Ste nas kaj pogrešali Cool ? V glavnem mi smo se imeli neizmerno dobro in preživeli 9 čudovitih dni v italijanskih Abruzzih. Doživetje je bilo res izjemno, saj je skupino "trekingašev" sestavljalo 5 Špancev, 3 Katalonci, 9 Italijanov in 5 Slovencev ter še 6 organizatorjev. Res pisana druščina planincev, ki si je že prvi dan "lomila jezike" pri izgovarjanju imen udeležencev trekinga (ime Boštjan je bilo najtežje izgovorljivo ime Wink ). Na trekingu smo seveda doživeli vse kar je možno, neizprosno vročino (35C+), nevihto v gorah, spanje v različnih objektih (telovadnica, grad, samostan,...), prenašali težke nahrbtnike, dodobra preiskali vsak grm na poti skozi Abuzzisko džunglo, premagali višinsko razliko skoraj 3.000 m (od najnije točke trekinga do najvišje točke),...

Na žalost se nam ni uspelo povzpeti na najvišji vrh Apeninov, saj smo zaradi hitrega poslabševanja vremena obrnili 150 višinski metro pod vrhom tako, da imamo sedaj dober izgovor, da gremo še kdaj v Abruzze.

Zgodbic in dogodivščini je bilo izjemno veliko in če jih želi kdo slišati, se nam lahko pridruži prihajajoči vikend (pri meni doma), ko bomo pogledali slike ter posnete filmčke. Točno uro in dan še sporočim!

Meta
Klepetulja
Klepetulja

Pridružen/-a: 18.04.2008 17:00

PrispevekObjavljeno: 15.Jul.2009 19:27:24    Naslov sporočila:   Označi to in naslednja spročila kot neprebrana 

vav...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo 
Dimež
Zdravljen Ongrček
Zdravljen Ongrček

Pridružen/-a: 02.01.2004 16:34

PrispevekObjavljeno: 17.Jul.2009 17:13:03    Naslov sporočila:   Označi to in naslednja spročila kot neprebrana 

Na spletni strani društva lahko preberete kratko poročilo - dodani pa sta (oz. bosta) dve fotogaleriji.

Je pa manjkala slovenska zastava. Wink

palček smuk
Popoln odvisnež
Popoln odvisnež

PrispevekObjavljeno: 17.Jul.2009 21:56:04    Naslov sporočila:   Označi to in naslednja spročila kot neprebrana 

No, zastavo s s seboj imeli Italijani ter katalonci svojo, Španci in Slovenci je pač nismo imeli (po pravici povedano jaz sploh nimam slovenske zastave). Bolj sem bil presenečen nad tistimi protokolarnimi zadevami in izmenjevanjem daril, kot pa to, da nismo imeli s seboj zastave. Cool
Dimež
Zdravljen Ongrček
Zdravljen Ongrček

PrispevekObjavljeno: 19.Jul.2009 09:46:29    Naslov sporočila:   Označi to in naslednja spročila kot neprebrana 

Mah, darila ... kaj pa vem ... lahko pa tudi. Čeprav je to sedaj očitno res prišlo v navado če mr. prezident Uroš ve za to.
Kaj so pravzaprav konkretno bila ta 'protokolarna darila'? Da si predstavljam(o). Če slučajno veš.

Glede zastave sem pa dal namig zato, ker sem pač videl na vaših fotkah, kako sta tam prisotni samo italijanska in katalonska zastava. Saj gre vendar za mednarodni tabor!
Spomnim se taborov v Avstriji, ko so v taboru ves čas visele zastave udeležencev (takrat smo bili nabrani s cele vrste držav, spomnim se, da smo bili tam Slovenci, Čehi, Ukrajinci, Avstrijci, Nemci, Italijani, ... za ostale bi moral pogledat diase).
Vaš tabor je bil sicer pohodni, a prava figa za tistih nekaj gramov tkanine v nahrbtniku.
Torej, škoda je, da se na mednarodnih taborih že v razpisu ne prosi udeleženih skupin, da naj s sabo prinesejo svojo zastavo. Sedaj so tiste skupinske slike malce 'hecne' - nepoučen gledalec bi menil, da je to srečanje italijanskih in katalonskih mladih planincev ... Laughing
Vsaj za tako fotografiranje bi bilo smiselno imeti s sabo našo zastavo. Jo bomo pač kupili v društvu.
Preprosto se premalo zavedamo teh malenkosti. Tudi kot narod! Država nam pač leta 1991 ni priplavala 'po župi'. Če Italijani vsepovsod razkazujejo svojo trobojnico - zakaj je ne bi še mi. Poglejte Katalonce - nimajo (še) niti države, pa kjerkoli se le da, razkazujejo svoj nacionalni ponos.

Upam, da koga nisem spet kaj užalil - a v tem primeru imam 100% prav!
Vem, da ne palček smuk ne kdor koli drug na to ni pomislil (tudi sam nisem), a sedaj vsaj vemo, kaj nam je 'manjkalo'.

Mogoče v primeru, ko boste v naslednjih letih še kdaj šli na kakšen podoben tabor (zakaj pa ne?) le vzemite slovensko zastavo s sabo. Nič ne bo škodila. Wink

palček smuk
Popoln odvisnež
Popoln odvisnež

PrispevekObjavljeno: 19.Jul.2009 15:06:48    Naslov sporočila:   Označi to in naslednja spročila kot neprebrana 

Jaz sicer sem pomislil že kakšen mesec pred trekingom, da bi pa morda le imeli s seboj zastavo, vendar pa sem imel zadnjih 10 dni pred trekingom tako noro gužvo, da sem vesel, da sem se sploh ujel in odšel na treking Laughing No, zastava gor ali dol, važno je, da se ljudje med seboj razumejo in se imajo fajn, kar smo se definitivno imeli.

Glede teh daril je pa bilo tako, da so Španci dali kot neko plaketo ali nekaj podobnega, Katalonci so dali eno majhno vponko (tudi jaz sem jo dobil) Italijani so dali zastavico njihove CAI kamor smo se podpisali vsi udeleženci (no, tudi jaz sem jo dobil), od Slovencev pa so dobili en spodbuden govor Wink

Dimež
Zdravljen Ongrček
Zdravljen Ongrček

PrispevekObjavljeno: 20.Jul.2009 09:38:17    Naslov sporočila:   Označi to in naslednja spročila kot neprebrana 

OK, bom povedal drugače. Valjda ste se imeli dobro in tudi fino je, da se udeleženci razumejo med sabo - vendar pa ni dobro, če organizatorji ne poskrbijo za zastave udeležencev. Namreč bolje bi potem bilo, da ne bi bilo nobene.
Saj mogoče vas to ne moti (preveč), počasi boste pa tudi spoznali, da se ravno v teh (malih) dejanjih kaže tisti cankarijanski narod. Zakaj pa mislite da Italijani na vsakem koraku mahajo s to svojo zastavo - in jim visi na vsakem drogu, naj bo petek ali svetek. Cool

Darila bo pa morala priskrbet MK PZS.

nataška
Klepetulja
Klepetulja

Pridružen/-a: 24.09.2007 13:47

PrispevekObjavljeno: 26.Jul.2009 18:01:08    Naslov sporočila:   Označi to in naslednja spročila kot neprebrana 

No, ker sem ravno prišla domov, lahko kar takoj odgovorim na to temo- se strinjam glede zastave. morale bi viseti vse štiri ali pa nobena- to je pač šola za drugič.
sicer pa zgleda, da je bil tale treking res špica Cool ! Zdej, ko sem vidla slike, sem kar malo fouš Laughing ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo 
Dimež
Zdravljen Ongrček
Zdravljen Ongrček

PrispevekObjavljeno: 07.Apr.2010 03:46:22    Naslov sporočila:   Označi to in naslednja spročila kot neprebrana 

Mogoče zanimiva dopolnitev opisa vašega popotovanja v okolici mesta L'Aquila (6. april 2010, MMC RTV SLO):
L'Aquila je mesto duhov
Veliko zgodovinskih dragocenosti še vedno pod ruševinami

L'Aquila v Italiji, kjer je pred dobrim letom rušilni potres zahteval več kot 300 življenj, je še vedno v ruševinah. Potres šeste stopnje po Richterjevi lestvici je 68.000 prebivalcev majhnega mesta presenetil v zgodnjih jutranjih urah.
Čeprav prebivalci živijo v hotelih in vojašnicah, pa jih je nekaj le dobilo nove domove.

Italijanska vlada je poskrbela vsaj za to, da prebivalci porušenega mesta ne živijo več v šotorih in zabojnikih. Lani jeseni jim je postavila nova montažna naselja.

Prispevek lahko vidite na naslovu: http://tvslo.si/predvajaj/obletnica-potresa-v-l-aquili/ava2.65255663/

Stanovanjske komplekse so postavili na 19 lokacijah, vredni pa so 800 milijonov evrov. Streho nad glavo so zagotovili 15.000 ljudem, kar je zgolj desetina prebivalcev L'Aquile. Večina jih tako še vedno živi v hotelih in vojašnicah.

Pokaži sporočila:   Razvrsti po:   
Stran 1 od 1 [9 Posts]  
Objavi novo temo   Odgovori na to temo Označi temo kot neprebrano :: Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo
 Seznam foruma » Vodništvo » Kam gremo » 2009
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu