Uvod
  Aktualno
  Članarina 2021
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Članki, zanimivosti Natisni stran
 

Nagrade za PD Onger Trzin v letu 2003
28.03.2004

Občinska denarna nagrada za PD Onger Trzin

 

Ob občinskem prazniku druge najmanjše občine v Sloveniji se je pristojna komisija odločila, da denarno nagrado namenijo našemu društvu. Zahvaljujemo se jim, vi pa si lehko preberete obrazložitev nagrade:

 

PLANINSKO DRUŠTVO ONGER TRZIN

 
 
   
Planinsko društvo Onger Trzin je že dvajset let dejavno vključeno v življenje našega kraja. V prvem obdobju je društvo razvilo zelo bogato izletniško dejavnost, vodniški odsek pa je člane društva popeljal tudi na številne zanimive izlete in taborjenja. Med drugim so trzinski planinci spoznavali Tibet, Novo Zelandijo, povzpeli so se na najvišji vrh Afrike, bili pa so tudi na neštetih vrhovih doma in v tujini. Društvo je sprva presenetilo s številnimi novimi idejami in akcijami: planinskim piknikom ob trzinskem bajerju, ob koncu vsakega leta so izdali svoj planinski koledar, v društveni hišici so uredili spominsko sobo, posvečeno pomembnemu planinskemu delavcu, trzinskemu rojaku profesorju Tinetu Orlu, pripravili pa so še celo vrsto drugih akcij, s katerimi so sokrajane skušali navdušiti za planinstvo. Trzinski markacisti že vrsto let skrbijo tudi za skoraj 32 km poti na območju Krvavca. V zadnjem času na društvu največ pozornosti posvečajo mladini. Mladinski odsek društva tako že vrsto let vodi planinski krožek za osnovnošolce, kjer se mladi naučijo vsega za varno hojo po hribih, pripravlja pa tudi zanimive mladinske planinske tabore. Mladi trzinski planinci so na državnem tekmovanju »Mladina in gore« kar trikrat osvojili naslov državni prvaki, dvakrat pa so tekmovanje pripravili tudi v Trzinu. V preteklih letih so se izkazali kot organizatorji planinskih predavanj, na katerih so se predstavili nekateri najbolj znani slovenski alpinisti. Društvo občasno izdaja časopis Ongrčki, v zadnjem času pa precej pozornosti namenjajo projektu »Ongrčki na internetu«, prizadevajo pa si tudi, da bi na noge spet postavili vodniški odsek.

 

 

Spominska plaketa PD Kamnik tudi za PD Onger Trzin

 

 
 
   
V soboto, 21. junija je bila v Domu kulture Kamnik slavnostna Akademija v počastitev ustanovitve prve podružnice Slovenskega planinskega društva.

Po uvodnih govorih gostov (župan občine Kamnik Tone Smolnikar, predsednik PZS Franci Ekar, županja MO Ljubljana Danica Simšič) in kulturnem programu, v katerem so med drugim nastopali Kamniški koledniki, duet Jožica Kališnik in Božo Matičič, folklorna skupina DU Kamnik, ansambel bratov Poljanšek, zapiske Franceta Steleta so prebirali člani planinske skupine iz OŠ Stranje je PD Kamnik podelilo svojim zaslužnim članom priznanja.

Med PD, ki so dobila posebno spominsko plaketo je bilo tudi naše PD.

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.