Uvod
  Aktualno
  Članarina 2021
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Odsek za varstvo narave Natisni stran
 

Akcija odstranjevanja invazivk
18.05.2019

Izvedba prostovoljskih akcij odstranjevanja invazivnih tujerodnih kopenskih rastlinskih vrst (ITKRV), v okviru projekta LAS "Zgodbe naših mokrišč"

PD Onger Trzin je bilo izbrano za izvedbo 7 prostovoljskih akcij odstranjevanja invazivnih tujerodnih kopenskih rastlinskih vrst (ITKRV) v okviru aktivnosti projekta LAS "Zgodbe naših mokrišč".

Prva akcija je bila izvedena 18. 4. 2019, druga pa je na vrsti v četrtek, 30. 5. 2019 od 17.00 do 20.00.
Dobimo se v četrtek, 30. 5. 2019 ob 17. uri pri zaklonišču na Kidričevi in od tam startamo na lokacijo. Katero opremo bomo potrebovali, pa obvestimo v naslednjem sporočilu.

Vsi odrasli člani društva*, ki lahko sodelujete pri tej akciji ste vabljeni, da se prijavite na e-naslov: tinkara.kralj@gmail.com ali pošljete SMS na tel. številko: 040 365 121.

* Seveda ste vabljeni k sodelovanju tudi vsi ostali ljudje dobre volje, a tu člani društva lahko res konkretno pokažejo, kaj pomeni reklo "Od besed k dejanjem".

*****

Akcije se bodo izvajale po navodilih in pod nadzorom naravovarstvenega strokovnjaka na lokaciji "Frnihtovega bajerja" v Trzinu.

Okvirni termini izvedbe naslednjih akcij odstranjevanja ITKRV so:
- avgust in september 2019,
- maj in avgust 2020,
- maj 2021.

Zgodbe naših mokrišč Namen projekta je prispevati k izboljšanju stanja in dolgoročni ohranitvi lokalnih mokrišč v občinah Trzin, Mengeš, Medvode in Vodice ter povečati ozaveščenost o biotski raznovrstnosti in ekosistemskih storitvah mokrišč med lokalnim prebivalstvom.
Projekt se izvaja v okviru LAS Za mesto in vas ter je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada: Evropa investira v podeželje.

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.