Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Odsek za varstvo narave Natisni stran
 

Društvena čistilna akcija (22. 4. 2016)
03.06.2016

Najprej smo načrtovali čistilno akcijo 9. aprila. Potem je TD Kanja izrazilo željo, da se nam pridruži.
Že pred tem je načelnica našega odseka za varstvo narave na občini povpraševala, ali bo izvedena vsakoletna čistilna akcija ali ne. Končno je dobila odgovor, da je ne bo in če jo želimo imet organiziramo sami.

Potem smo 4. aprila iz občinske uprave po e-pošti prejeli naslednje obvestilo:

Pozdravljeni,

Malo neobičajno obvestilo.

Občina Trzin sporoča, da občinske čistilne akcije spomladi 2016 ne bo. Obvestilo pišemo predvsem zato, ker smo Občani Trzina že navajeni na vsakoletno čistilno akcijo in si za dan akcije rezerviramo čas in ker smo prejeli že kar nekaj klicev, če akcija bo.

Ob pregledu Trzina namreč nismo zasledili divjih odlagališč, ne nikjer v Trzinu kakšne večje količine smeti, zato smo se odločili, da čistilne akcije Občine Trzin  v takšnem obsegu kot prejšnja leta v spomladanskem delu ne bomo organizirali. Predlog, da akcije ne organiziramo vsako leto je bil že večkrat podan, saj je smeti zelo malo,  ljudje so že osveščeni o pomenu čistega okolja, obdobje velikih gradenj in preseljevanj je končano, redno poskrbimo za kosovne odvoze,  ipd,.

Vabimo vas, da če morebiti opazite kakšno odlagališče , ali kako večjo količino smeti, le to javite na Občino in če se pokaže potreba bomo čistilno akcijo organizirali jeseni, drugače pa zopet drugo leto.

Občinska uprava


Še dobro, da slika ni posneta v Trzinu ...

In tako je 22. 4., na Mednarodni dan Zemlje in kljub temu, da se je občina Trzin letos odločila, da spomladanske čistilne akcije ne bo in smo to odločitev z razumevanjem sprejeli, društvo vseeno pripravilo čistilno akcijo. Tisto kratko, majhno, z nekaj udeleženci (med katerimi so prevladovali osnovnošolci).

Konec koncev je planinska čistilna akcija tradicija iz katere je tudi zrasla vseobčinska čistilna akcija. In otroke je pri takih dejavnostih potrebno stalno spodbujati. V dveh urah smo pregledali območje od športnega parka, mimo Gvajška pa do Frnihtovega bajerja. Nabrali smo za eno vrečo smeti (se pravi – nekaj je pa le bilo). Da ne omenjamo kupa lani "pozabljenih" populjenih invazivk …

Pa prav lepo smo se imeli.


Nekaj smeti smo pa vseeno nabrali ...

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.