Uvod
  Aktualno
  Članarina 2021
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Odsek za varstvo narave Natisni stran
 

Naravovarstveni pohod na Jezersko
13.05.2015

Vabimo vas na naravovarstveni pohod v sklopu MDO-ja na JEZERSKO v nedeljo, 17. 5. 2015. Pohod bo kratek in okoljevarstveno obarvan.
Člani PD Onger trzin, ki vas tematika zanima, pošljite SMS s prijavo na tel. 040 365 121 (Tina).
Več o izletu pa si preberite v nadaljevanju.

v organizaciji Odbora za varstvo gorske narave pri MDO Kamniško Bistriškega območja 
 

 Naravovarstveni pohod na Jezersko

 

Pohod bomo izvedli 17. maja 2015. V Domžalah se dobimo ob 7:30, v Preddvoru (bencinska Logo) ob 8h. Razporedimo se po avtih in nadaljujemo do Jezerskega.
 
Sledi približno eno ura hoje do planine pod Velikim vrhom, kjer si bomo ogledali goloseke in obnovo gozda. O tej temi je bilo leta 2012 precej napisanega na portalu gore-ljudje: prispevek 1 in prispevek 2.
 
Zato je prav, da si varuhi gorske narave, gorski stražarji in vsi, ki jih tematika varstva narave zanima, tri leta po izvedbi goloseka (trditev naravovarstvenikov) oz. pomladitvene sečnje (trditev Gozdnega gospodarstva Postojna) stvar ogledamo v živo in ugotovimo ali trditve g. Emila Kača o tem, da bodo gozd ponovno zasadili (pomladitev), držijo tudi v praksi. Prosimo, da si omenjene članke ogledate, da bo razprava lahko dovolj strokovna.
 
Do 11:30h naj bi se vrnili na parkirišče in se odpeljali do Gorniškega centra Dava Karničarja, kjer bomo pomalicali. Davo se je pripravljen z nami pogovoriti o problematiki varstva gorske narave na Jezerskem ter o težavah, ki jih imajo domačini, ki bi radi živeli od svojega dela na zemlji svojih prednikov.
 
Pohod se bo zaključil med 13. in 14. uro, kdor bo želel, pa bo lahko izlet podaljšal, saj je Gorniški center idealno izhodišče.
 
Potrebna oprema: pohodniška obutev, malica iz nahrbtnika
Prijave do petka, 15. maja 2015, pri Heleni Kermauner; 041 731 797.
Dodatne informacije tudi pri vodji pohoda Andreju Pečjaku; apecjak@siol.net.
 
Pohoda se bodo udeležili člani PD Domžale, PD Kamnik, PD Moravče, PD Blagovica, PD Onger Trzin in PD Komenda, zato je to enkratna priložnost za skupno druženje ljubiteljev narave in pohodništva.

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.