Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2024
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Odsek za varstvo narave Natisni stran
 

Zaključna prireditev akcije Očistimo Slovenijo 2012
08.04.2012

 
 
   
V četrtek, 5. aprila 2012, je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala zaključna prireditev projekta "Očistimo Slovenijo 2012", na kateri so bili predstavljeni končni rezultati z letošnje akcije.
Letos je akcija povezala več kot 270.000 ljudi, ki so čistili na približno 3.500 divjih odlagališčih in iz narave odstranili okoli 5.000 ton odpadkov. Sodelovalo je okoli 130.000 otrok in mladine iz 600 osnovnih in srednjih šol ter vrtcev in več kot 4.000 društev, organizacij in podjetij.
Od tega se je za dejavno soustvarjanje projekta odločilo tudi prek 200 organizacij, zvez in podjetij. Največja udeležba je bila v občinah Naklo, Velika Polana in Mirna Peč. Organizatorji akcije Očistimo Slovenijo so vsem posebej zaslužnim podelili posebna priznanja.

Partner v projektu "Očistimo Slovenijo 2012" je bila tudi Planinska zveza Slovenije. V akcijo se je organizirano vključilo 57 planinskih društev – med njimi je bilo tudi naše, trzinsko planinsko drušrvo. Mnogi člani planinskih društev, pa so sodelovali v okviru organiziranih akcij na njihovem lokalnem nivoju.

vir: PZS

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.