Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Odsek za varstvo narave Natisni stran
 

Tečaj za pridobitev naziva Varuh gorske narave
19.01.2009

Ker v PD Onger Trzin menimo, da je varovanje narave (tako gorske narave kot tudi narave v dolini - beri: Trzinu) naša pomembna prioriteta, vabimo člane, pa tudi nečlane, ki bi se nam radi pridružili, da se nam javijo na razpis za pridobitev strokovnega naziva VARUH GORSKE NARAVE. Rok za oddajo prijav na naslov PD Onger Trzin je 4. februar 2009.
Kotizacija za tečajnika, ki ga bo na tečaj napotilo PD, je 90 €, polovico zneska poravna PD, polovico pa kandidat.

 
 
   
Komisija za varstvo gorske narave PZS razpisuje VII. tečaj za pridobitev strokovnega naziva VARUH GORSKE NARAVE. Tečaj bo potekal aprila, maja in junija 2009 na treh različnih lokacijah - planinskih kočah in bo trajal 6 dni (1 vikend vsak mesec).

Tečaj je namenjen planincem, članom PD, ki že vodijo odseke za varstvo narave v PD ali odbore za varstvo gorske narave MDO in tistim, ki bodo to opravljali v prihodnje ter drugim ljubiteljem narave, za katere se odločijo v posameznem PD. Na tečaj se lahko prijavi kandidat, ki je član PD, star najmanj 18 let in ima dokončano V. stopnjo splošne izobrazbe. Že pridobljeni strokovni nazivi v okviru usposabljanja pri PZS (MPS, VPZS, markacist PZS itd.), ne izključujejo možnosti prijave.
Predhodno pridobljena znanja (tečaj za gorske stražarje, planinska šola itd. ....) so zaželena.

Strokovni naziv bo pridobil tisti udeleženec tečaja, ki bo prisoten na vseh predavanjih in pri praktičnem delu, najmanj pa pri 80 % števila ur, ki bo uspešno opravil pisni preizkus znanja - izpit in najkasneje 60 dni po pisnem izpitu oddal seminarsko nalogo, pozitivno ocenjeno s strani izbranega mentorja.

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.