Uvod
  Aktualno
  Članarina 2021
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Novice Natisni stran
 

Uspešno delo z idrijskim planinskim podmladkom
25.01.2018

Uspešno delo s planinskim podmladkom - Nace Breitenberger nočni gost na 1. programu Radia Slovenija

Nace Breitenberger, mentor podmladka idrijskih planincev, ki že več let osvajajo najvišja mesta na državnem tekmovanju Mladina in gore, bo v noči na petek, 26. januar, gost na 1. programu Radia Slovenija. Vabljeni k poslušanju pogovora nekaj minut čez polnoč.
Mlade tekmovalce iz PD Podnanos in PD Idrija, zmagovalce letošnjega tekmovanja Mladina in gore, bo v petek ob 17. uri slišati tudi v oddaji Doživetja narave na Radiu Ognjišče.

"Tekmovanje Mladina in gore je najbolj uveljavljeno planinsko tekmovanje za mlade iz znanj, veščin in izkušenj z vseh področij in oblik planinskega delovanja. Hkrati je tudi športno tekmovanje, saj planinstvo obe prvini enakovredno združuje. Minuli konec tedna je v Trzinu potekala že 29-a izvedba, na kateri so med srednješolskimi ekipami znova slavile ekipe iz Planinskega društva Idrija. Zasedli so kar prva štiri mesta. Po polnoči se nam bo v studiu pridružil njihov mentor in predsednik omenjenega planinskega društva Nace Breitenberger. Z njim bomo govorili o uspešnem delu z mladimi na področju planinstva in pomenu zgodnjega vključevanja mladih v raznovrstna izobraževanja. Izpostavili bomo tudi gostov pogled na različne generacije mladih, s katerimi se je srečeval, in kako se skozi njegove izkušnje spreminja njihov odnos do gorskega okolja in narave," beremo v napovedi nočnega pogovora, ki ga pripravljata Aleš Ogrin in Tadeja Bizilj.

Vabljeni k poslušanju oddaje Nočni obisk v noči na petek, s 25. na 26. januar - 10 minut čez polnoč na 1. programu Radia Slovenija.

Mlade tekmovalce iz PD Podnanos in PD Idrija, osnovnošolske in srednješolske zmagovalce 29. tekmovanja Mladina in gore, ter njihove mentorje, bo v petek, 26. januarja, ob 17.05 slišati tudi v oddaji Doživetja narave na Radiu Ognjišče, pred mikrofon jih je povabil voditelj Blaž Lesnik. Ne zamudite utripa iz Trzina!

-------------------------

Povezana novica:
Podnanos in Idrija slavila na 29. državnem tekmovanju Mladina in gore v Trzinu


Mladi planinci PD Idrija z mentorjem Nacetom Breitenbergerjem na 29. MIG-u v Trzinu (foto Manca Čujež)

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.