Uvod
  Aktualno
  Članarina 2021
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Članarina 2015 Natisni stran
 

Članarino PZS lahko tudi letos poravnate kar na Petrolu
05.06.2015

Članarino Planinske zveze Slovenije lahko tudi letos poravnate kar na Petrolu

V obdobju od 1. junija 2015 do 30. septembra 2015 lahko poravnate članarino za društva Planinske zveze Slovenije tudi na bencinskih servisih Petrol in s tem pridobite vrsto ugodnosti in pravic v naših in tujih gorah.

Prodaja planinske članarine bo potekala v mreži 308 bencinskih servisov Petrol v Sloveniji.
 
Glavne prednosti članstva so popusti za nočitve v planinskih kočah v Sloveniji in tujini (na osnovi posebnega sporazuma o reciprociteti imajo vsi člani PD popust tudi pri prenočevanju v več kot 1300 kočah partnerskih planinskih organizacij v Alpah in Pirenejih ter širše. Več na spletni strani pzs.si. ) inzavarovanje, ki zajema nezgodno zavarovanje, zavarovanje odgovornosti in asistenco za reševanja v tujih gorah in zdravstveno asistenco v primeru reševanja v gorah. Obseg zavarovanja in višine zavarovalnih kritij so odvisne od kategorije članstva. Letošnja glavna novost je vključena asistenca za stroške reševanja v tujih gorah, kar pomeni, da v primeru nezgode pri planinski dejavnosti v tujini pokliče član PZS Coris in oni vse uredijo ter poravnajo nastale stroške do višine zavarovalne vsote.

Člani PZS so prav tako upravičeni do 10 % popusta pri nakupu planinske literature v Planinski založbi ter do 25 % popusta pri letni naročnini na revijo Planinski vestnik.

Poleg tega imajo ugodnosti pri nakupu v številnih trgovinah s ponudbo športne in planinske opreme ter opreme za prosti čas ter še številne ostale ugodnosti pri ponudnikih turističnih produktov.

Kategorije članstva, ki so na voljo na bencinskih servisih Petrol:

Vrste članstva Višina članarine
A+ član z največjim obsegom ugodnosti; 65,00 €
A član z večjim obsegom ugodnosti; 55,00 €
B polnoletna oseba, z osnovnim obsegom ugodnosti; vsi rojeni od leta 1951 do leta 1988 25,00 €
B1 oseba starejša od 65 let, z osnovnim obsegom ugodnosti; vsi rojeni leta 1950 in starejši 18,50 €
S+Š srednješolec ali oseba s statusom študenta, do vključno 26. leta starosti, z osnovnim obsegom ugodnosti; vsi rojeni od leta 1989 do leta 1999 16,00 €
P+O predšolski ali osnovnošolski otrok, z osnovnim obsegom ugodnosti; vsi rojeni leta 2000 ali kasneje 7,00 €
DDV ni obračunan v skladu s 16. členom Pravilnika o izvajanju ZDDV  

 

Posameznik, ki na bencinskih servisih Petrol poravna članarino, prejme na podaljšku računa potrdilo, na katerega vnese svoje podatke (slika spodaj). Z izpolnjenim potrdilom lahko 14 dni uveljavlja članski popust pri nočitvah v planinskih kočah v Sloveniji.

PZS_Petrol_zacasna_clanska_izkaznica_jun2014_k

POMEMBNO: Zavarovanje, ki je vključeno v članarino se aktivira z vpisom podatkov člana v obrazec na spletni strani www.pzs.si/clan, kamor se vpiše tudi koda iz potrdila. Naslednji dan po vpisu na spletni obrazec je zavarovanje veljavno. Član pa v roku 10 dni po prijavi na navedeni naslov prejme člansko izkaznico z znamkico za tekoče leto, s katero lahko koristi vse članske ugodnosti v Sloveniji in v tujini. Ob spletni prijavi član izbere tudi planinsko društvo v katerega se včljanjuje. (V veselje nam bo, če boste izbrali naše društvo: PD Onger Trzin)

Splošni pogoji poslovanja za spletno včlanjevanje
S spletno včlanitvijo se včlanite v društvo, ki si ga izberete, in s tem sprejmete pravice in dolžnosti člana, ki izhajajo iz društvenih pravil, Statuta Planinske zveze Slovenije in Častnega kodeksa slovenskih planincev. Društvo, v katerega se je možno spletno včlaniti prek spletne strani PZS, je pisno pooblastilo Planinsko zvezo Slovenije za posredovanje pri včlanjevanju. Posameznik, ki se včlani prek spletne strani Planinske zveze Slovenije postane član izbranega društva in ne neposredno Planinske zveze Slovenije.


Pravice in pogoji zavarovanja, ki izhajajo iz posamezne kategorije članstva
Pravice, ki izhajajo iz posamezne kategorije članstva, so opredeljene na spletnih mestih PZS pod rubriko »članstvo«:

Več informacij o članarini, zavarovanju in planinstvu je na voljo na spletni strani clanarina.pzs.si, na elektronskem naslovu clanarina@pzs.si ali na telefonski številki 01 43 45 680.

Srečno in zadovoljno na planinskih poteh!

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.