Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Propagandni odsek Natisni stran
 

čestitke Miru Štebetu
24.06.2007

Kdor nič ne ve, pa ne ve, da nič ne ve, je neumnež, izogibaj se ga!
Kdor nič ne ve, pa ve, da nič ne ve, je nevednež, pouči ga!
Kdor nekaj ve, pa ne ve, da nekaj ve, spi, zbudi ga!
Kdor nekaj ve, pa ve, da nekaj ve, je modrec, sledi mu!
(Kitajski pregovor)

Priden možic je tale naš Miro – človek, ki je v Trzinu pustil neizbrisen pečat. človek, kateremu ob njegovih prispevkih nekateri sokrajani ploskajo, drugi pa bi ga z veseljem utopili v žlici vode. Mož, ki je za nekatere »vox populi«, za druge pa trn v peti.

Miro, sicer poklicni novinar, ki je aktiven tudi v PD Onger Trzin. Več let je društvo vodil, v tem mandatu pa opravlja naloge načelnika Propagandnega odseka. A navzoč je tako rekoč vsepovsod v kraju - za razvoj in prepoznavnost Trzina je storil precej več, kot marsikdo, ki se sedaj, leta 2007, trka po »junaških« prsih.

Decembra 1996 je skupaj z nekaterimi somišljeniki pod okriljem KS Trzin obudil krajevno glasilo Odsev (katerega je dvajset let pred tem tudi urejal). Odsev, katerega glavni in odgovorni urednik je postal Miro, je odigral zelo pomembno vlogo pri »osamosvojitvenih« potezah Trzina, saj krajane ni le informiral o dogodkih, ki se dogajajo v kraju, temveč jih je tudi animiral, da so o samostojni občini sploh razmišljali … Trzinci so bili navdušeni, saj se je do tedaj le redko zgodilo, da je kakšna vestička iz Trzina našla pot do uradnega (domžalskega) glasila Slamnik (prej Občinski poročevalec).

In prišla je samostojna občina – druga najmanjša v Sloveniji, prvi njeni uspehi … prišli pa so tudi nekateri novi, večinoma »namišljeni« lokalni politiki, ki so pri novi »delitvi kart« začutili slo po oblasti … Zavedajoč se, da je dobro imeti nadzor nad informacijami so hote ali nehote (verjetno bolj prvo) začeli nastavljati na pot Odseva najprej majhna, potem pa vse večja polena.

Urednik je postal počasi »dežurni strelovod«, ki se je dobro upiral vihravim napadom do februarja 2005, ko je uredništvo Odseva skupaj z njim odstopilo. Miro je torej več kot osem let urejal trzinski časopis Odsev z vso predanostjo – kot se takemu delu pritiče. Zato si tudi ni zaslužil vse polite »gnojnice« s katero so njega in nekatere člane uredništva polivali občinski »velmožje« (in seveda »velžene«) – za primer se lahko »zabavate« z Odsevom, marec 2005. Koliko laži, obrekovanja in nepreverjenih informacij lahko navržejo intelektualci na oblasti … Pa saj poznate Machiavellija: Cilj posvečuje sredstva!

Od marca 2005 je potem izhajal Odsev v drugačni obliki, obliki, ki je bil bolj všečen občinskim vodstvenim strukturam – očitno pa ne večini občanov. Zanimivo: v tem času ni bila opravljena nobena anketa o branosti Odseva!

S strani so izginili redni prispevki večine društev, razen dveh, treh. Izginila je kultura, redni pogovori z zanimivimi občani, … Odsev je svoje »težišče« preselil v OIC, v podjetništvo, v očinskem glasilu smo brali o evropskih zadevah, …

Občinski svet občine Trzin je Miru dal novo priložnost. Na 6. seji občinskega sveta (11.6.2007) je bil Miro Štebe imenovan za glavnega in odgovornega urednika Odseva (za dobo dveh let).

Miru čestitamo in mu obenem želimo, da bi sedaj, ko bo spet vpet v popolno časovno dirko, vseeno kdaj našel čas tudi za nas – in seveda za hribe!

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.