Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Propagandni odsek Natisni stran
 

Žičnice na smučiščih obratujejo tudi poleti
18.06.2007

Slovenski smučarski centri čez poletje še zdaleč ne samevajo. Žičnice namreč delujejo tudi med poletno turistično sezono. Med obiskovalci kopnih smučišč prevladujejo planinci, ki so jim zimski centri izhodišča za gorske ture, veliko je tudi kolesarjev in enodnevnih izletnikov. Med dodatno ponudbo vse več smučišč vključuje tudi poletno sankanje na posebnih progah. V Sloveniji je že več takšnih prog.

Na Kaninu, najvišje ležečem smučišču v Sloveniji, so poletno sezono že začeli z zagonom gondolske žičnice. Sprva bo obratovala čez vikende, ob vrhuncu sezone julija in avgusta pa vsak dan. Na Kaninu turistični delavci pričakujejo za med 10 do 15 odstotkov boljši obisk od lanskega leta, ko so našteli 13.000 turistov (med letošnjo rekordno zimsko sezono je Kanin obiskalo 50.000 smučarjev. 40 odstotkov turistov je sicer tujcev.

Oglejte si cenik in urnik obratovanja naprav na Kaninu poleti 2007 (pdf, 24 kB).

Žičnice bodo za vikende pognali tudi na smučišču nad Cerknim, kjer z letošnjo zimsko sezono ne morejo biti zadovoljni, saj so prepeljali le 40 odstotkov od običajnega števila smučarjev.

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.