Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Propagandni odsek Natisni stran
 

Naročilo knjige NARAVA V GORSKEM SVETU
06.05.2006

 
 
   
Najboljši način za varovanje in ohranjanje gorskega okolja je ozaveščanje, izobraževanje in informiranje planincev in drugih obiskovalcev gora.

Varstvo gorske narave je v okviru izobraževanj Planinske zveze Slovenije navzoče že vse od leta 1954 (program za gorske stražarje). Zdaj je vključeno tudi v nekatere druge programe usposabljanja v okviru PZS.

Doslej smo pri vseh temah naravovarstvenega usposabljanja uporabljali knjižico Narava v gorskem svetu (poznavanje in varstvo narave za planince) iz leta 1982. Nekatere oblike ravnanja, za katere se je še pred dvajsetimi leti menilo, da so ustrezne, danes niso več dobre in prijazne do gorske narave, zato so si v Komisiji za varstvo gorske narave zadali nalogo, da izdajo nov, posodobljen učbenik. Knjiga NARAVA V GORSKEM SVETU je uporabna kot učbenik za varuhe gorske narave in druge vzgojne programe PZS, ob tem pa je napisana tako poljudno, da bodo po njej segali tudi drugi ljubitelji in obiskovalci gorske narave.

Obseg: 152 strani, cena: 4.990,00 SIT – v primeru skupinskega nakupa se odobri skupinski popust. Zato naročila sprejemamo do 25. maja 2006!

Zainteresirani jo lahko naročijo na društveni elektronski naslov.

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.