Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Propagandni odsek Natisni stran
 

Še letos selitev PD Onger Trzin na drugo lokacijo
01.04.2006

Vsi, ki delo našega društva spremljate bolj podrobno, veste, da je sedež društva v manjši hišici na Ul. Rašiške čete. Hišica, ki ni bila nikoli v »najboljšem stanju« nam sicer pomeni za delovanje veliko – v njej se sestajamo in kujemo nove načrte za delo v bodočih mesecih.

 
  Očitno bomo sedaj domovali v centru Ivana Hribarja
   
Že pred časom nam je občina Trzin namenila nekaj denarja za obnovo dotrajane hišice. Pri tem ne smemo mimo dejstva, da je naša hišica svojevrsten kulturni spomenik v našem kraju – v njem namreč domuje edina muzejska zbirka v Trzinu: spominska soba prof. Tineta Orla.

Zaradi dodeljenega denarja se je v določenih krogih v Trzinu dvignilo precej prahu. A prah ni bil na srečo za nikogar usoden: šlo je le in zgolj samo za staro slovensko navado, ki je del slovenske folklore. Nekateri so pač pokazali, da »fovšija« v naših krajih še ni šla v pozabo.

Ker pa smo planinci bolj kot ne »delavci« in ne birokrati, se je občina Trzin sedaj odločila, da nam stopi naproti in pomaga stopiti iz začaranega kroga iskanja raznoraznih dovoljenj, sponzorjev itd.

 
  Do pisarn pridete skozi avlo, kjer so občasno odvijajo razne razstave.
   
Ustrezni organi občine Trzin so se odločili, da zaradi izkazanega interesa PD Onger Trzin preselijo iz neprimernih prostorov v zgradbo Center Ivana Hribarja.

Za pogumno dejanje smo trzinski planinci zvedeli šele pred nekaj dnevi. Novice si nismo upali potrditi, a po zatrjevanju nam znanega, a neimenovanega vira, je že vse dogovorjeno: trzinski planinci dobijo v trajno uporabo vse tri pisarne, ki domujejo poleg knjižnice prof. Tineta Hribarja.

Morda je jeziček na tehtnici pomenila tudi knjižnica, ki nosi ime po prof. Tinetu Orlu in bi jim naša bližina z muzejsko zbirko zelo koristila.

 
  Vrata v pisarne – sedaj nas ne bo potrebno več iskat!
   
Odločili smo se, da bo v pisarni, ki je najbližja knjižnici, spominska soba prof. Tineta Orla, v srednji pisarni bo prostor za sestanke, delo planinskih skupin ... V zadnji pa bo zaenkrat domoval naš arhiv.

No ja - seveda je bila to le prvoaprilska šala ...

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.