Uvod
  Aktualno
  Članarina 2017
  Članarina 2018
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Propagandni odsek Natisni stran
 

Tudi februarski Planinski vestnik prinaša zanimive zgodbe
22.02.2017

Nekateri med nami se morajo za svoj planinski cilj na bližnji hrib ali v visokogorje še posebej potruditi ter imeti s sabo spremljevalce, in prav njim namenjamo temo meseca v februarski številki Planinskega vestnika. Svoje izkušnje so z nami delile vodnice PZS, oče pogumnega Jureta, pa tudi slepi so nekoč veliko več hodili v gore. Kakšne načrte pa ima delovna skupina pri PZS planinstvo za invalide si lahko preberete na začetku teme meseca.

Divji in odmaknjen pristop na Viš je opisal naš stalni sodelavec Matija Turk, Srbija vam ne bo več tako nepoznana nam zatrjuje Tomaž Žganjar, kako pa izginja Triglavski ledenik nam je opisal John Boyd. Jana Remic obuja spomine, Olga Kolenc opisuje Breginjski kot, Milak Bokal pa izlet Žirovcev na Marmolado. Preberete si lahko še o neprijetnem srečanju Rafaela Trpina, plezanju na Madagaskarju, o začetkih planinstva na Resevni, tekmovanju Mladina in gore, Triglavskem breznu in podelitvi priznanj PZS najuspešnejšim plezalcem in drugim v letu 2016.

Za vas smo se pogovarjali z ameriškim alpinistom Colinom Haleyjem, Darkom Moharjem iz KPD Bazovica na Reki in stalnim sodelavcem revije Tomažem Hrovatom. V rubriki Z nami na pot se s smučmi podajamo v Karnijske Alpe, v soseščino Monte Cogliansa/Hohe Warte.

Sledijo stalne rubrike: kolumna, zdravje, varstvo narave, novice iz vertikale, novice iz tujine, športnoplezalne novice, planinska organizacija, novice, Slovenski planinski muzej, Triglavski narodni park, v spomin.

Želimo vam prijetno branje Planinskega vestnika! Poiščite ga v svojem kiosku!

KAZALO

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.