Uvod
  Aktualno
  Članarina 2021
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Članarina 2013 Natisni stran
 

članarina 2013: Zavarovanje članov PZS
26.01.2013

Planinska zveza Slovenije je člansko zavarovanje sklenila pri zavarovalnici Wiener Städtische, podružnico v Ljubljani. Z njo je sklenjena pogodba za nezgodno zavarovanje članov, zavarovanje stroškov reševanja v tujini, zavarovanje za stroške vrnitve v domovino in zavarovanje zasebne odgovornosti članov PZS.
V zavarovanje je vključeno tudi zavarovanje odgovornosti Planinske zveze Slovenije in strokovnih kadrov PZS.

  • člani planinske organizacije s plačano članarino kategorije A+ so nezgodno zavarovani v gorah v primeru trajne invalidnosti za 75.000 € (za primer nezgodne smrti za 25.000 €), člani kategorije A so nezgodno zavarovani v gorah v primeru trajne invalidnosti do vsote 50.000 €, za primer nezgodne smrti pa za 15.000 €. Ostale kategorije članov so zavarovani v gorah v primeru trajne invalidnosti v višini 8.500 €, za primer nezgodne smrti pa 5.500 €.
  • člani planinske organizacije s plačano članarino so zavarovani za odgovornost glede poškodb stvari in oseb v višini 150.000 € člani A+, 120.000 € člani A in 50.000 € ostale kategorije.
  • člani planinske organizacije s plačano članarino za tekoče leto so zavarovani tudi za primer kritja stroškov reševanja v tujini; A+ člani za ves svet do vrednosti 15.000 €, A člani v gorah Evrope in Turčije do 10.000 € in ostale kategorije članov v gorah Evrope in Turčije do višine 3000 €. članarina A+ in A krijeta tudi stroške vrnitve poškodovane osebe v domovino in sicer v višini 2000 € oz. 1000 €.
  • Trajanje zavarovanja in jamstva: Zavarovanje je veljavno, če je članarina poravnana vsaj en dan pred nesrečo. Zavarovalno kritje pri A+ in A članarini začne veljati šele naslednji dan po tem, ko so bilo s strani matičnega društva na Planinsko zvezo Slovenije sporočeni podatki o članu. Priporočamo, da članarino, ki vključuje strošek zavarovanja, poravnate v času do 31. januarja.

ZAVAROVANJE čLANOV PZS (pdf, 193 kB)

Obenem lahko tu najdete tudi kratka navodila zavarovancem glede postopka uveljavljanja zavarovanja, ki izhaja iz članstva v PZS.

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.