Uvod
  Aktualno
  Članarina 2021
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Markacijski odsek Natisni stran
 

Uspešna akcija markacistov (Kokrško sedlo – Kalška gora)
06.07.2015

V soboto, 27. 6. 2015, je na poti med Kokrškim sedlom in Kalško goro potekala zvezna delavna markacijska akcija, v kateri so sodelovali markacisti PD Kamnik (Zdravko Bodlaj in Robert Cerar), PD Domžale (Lojze Pirnat) ter PD Onger Trzin (Aljaž Pavšek, Danilo in Andreja Oražem).

Akcija se je sicer začela že v petkovem popoldnevu (26. 6.), ko smo s tovorno žičnico prepeljali delovno opremo ter material do koče na Kokrškem sedlu. Naslednjega dne smo se dela lotili že v zgodnjih urah, predvsem zaradi jutranjega hladu, čeprav pa nam je bilo vreme naklonjeno tudi kasneje, saj se je žgoče sonce večinoma skrivalo za oblaki.

Delovišče je bilo na našo veliko srečo le dobrih 5 minut nad kočo v smeri proti Kalški gori, kar nam je olajšalo transport materiala in opreme. Za večjo učinkovitost smo se razdelili na 'nosače', 'risarje markacij' ter tiste, ki so delali na mestu poti, kjer je bila potrebna prenova. V skalno stopnjo smo za lažji prehod in boljše varovanje vgradili 4 dvojne stopne kline ter 3 oprijemalne kline. Nad in pod njo pa smo na pot položili 5 lesenih tramov, namenjenih za odvajanje vode iz poti, ki jo ob večjih nalivih razjeda in uničuje. Akcijo smo uspešno zaključili že okoli dveh popoldne, preden nas je ob sestopu v dolino presenetil dež.

In še zanimivost: Delovno akcijo je snemala tudi filmska ekipa mednarodne televizije Al Jazeera Balkans, ki je v Kamniško-Savinjskih Alpah snemala dokumentarec o slovenskih gorah.

Aljaž Pavšek

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.