Uvod
  Aktualno
  Članarina 2021
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Markacijski odsek Natisni stran
 

Urejena planinska pot pod traso kabinske žičnice na Krvavec
05.07.2015

Kot smo že poročali, se je konec maja 2015 zaključila prenova markirane planinske poti, ki vodi pod traso kabinske žičnice na Krvavec in ki spada v pristojnost PD Onger Trzin.
"Problem" vožnje z gorskimi kolesi po planinski poti smo prvič zaznali 13. 7. 2007, ko je naš markacist na rednem letnem obhodu naletel na poti na posebej zgrajene objekte, ki služijo "spustašem" (npr. skakalnice). Brez kakršnegakoli dogovora so si torej dovolili za svoj hobi prisvojiti planinsko pot! Stvari niso potekale v pravo smer.

Zagon reševanju problema je naredilo odprto pismo g. Žvoklja konec avgusta 2011, ki so ga objavili številni mediji in v katerem opozarja na nevarnost naletov kolesarjev.
Sredi aprila 2012 so se končno začeli pogovori med zainteresiranimi kolesarji ter RTC Krvavec, PZS in PD Onger Trzin. Sledili so terenski ogledi ...

Sedaj so dela na planinski poti "spodnja - zgornja postaja žičnice na Krvavcu" skoraj zaključena. Vse je odvisno od tega, kako bo dokončna ureditev kolesarske poti (proga Rock’n’Flow trail) in uvajanje novega režima spusta s Krvavca (kako bodo kolesarji upoštevali spremembo spusta). Če bo potrebno, se bodo naknadno postavljale nove zaščitne ograje v dogovoru s kolesarji.
Trenutno stanje: Zaščiteni sta dve križanji kolesarske poti s planinsko potjo. Postavljeni so štirje smerni drogovi in štiri opozorilne table na koti 684 m in 1385 m. Na mestih kjer se kolesarska pot zelo približa planinski poti, so narejene varovalne ograje. Trenutno so narejena štiri varovalne ograje.

Vabimo vas, da z obiskom prenovljene planinske poti daste svoje priznanje našim prizadevnim markacistom, prav tako pa tudi gorskim kolesarjem, ki so tvorno sodelovali pri prenovi poti.

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.