Uvod
  Aktualno
  Članarina 2021
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Markacijski odsek Natisni stran
 

Film Drugo življenje macesna - predpremiera v Kamniku
30.01.2014

Vabimo vas na predpremiero dokumentarnega filma Drugo življenje macesna, ki bo v Medobčinskem muzeju Kamnik, Grad Zaprice v Kamniku (Muzejska pot 3, 1241 Kamnik), v petek, 31. januarja 2014, ob 19. uri. Vabljeni!

Scenarij: Mojca Volkar Trobevšek
Režija: Boštjan Mašera
Producent: Perfo production, d. o. o., za RTV Slovenija

Ko ponosni gorski macesen odsluži svojo vlogo pokončnega drevesa, se zanj začne novo življenje, ki mu ga vdihnejo spretne roke markacistov. Zdravko Bodlaj, Rajko Balantič - Bibita, Bojan Dolmovič in drugi markacisti Planinskega društva Kamnik so možje, ki prostovoljno in z velikim veseljem skrbijo za planinske poti v slovenskih gorah. Da bi planinci lažje in bolj varno obiskovali gore, so pripravljeni na težka dela snovalcev in vzdrževalcev gorskih poti. Vedri, hudomušni in požrtvovalni akterji si med spretnim izdelovanjem macesnovih stopnic dovolijo tudi poglobljen razmislek o smislu in sobivanju z naravo.

Pri nastanku filma so pomagali: Planinsko društvo Kamnik, Planinsko društvo Bajtar, Občina Kamnik, Gostilna Pri planinskem orlu, International picnic center Pri Jurju in drugi. Vsem se ustvarjalci najlepše zahvaljujejo.

Film je uvrščen tudi v tekmovalni spored 8. mednarodnega festivala gorniškega filma Domžale, ki bo od 24. do 28. februarja potekal v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Vabljeni!

Vir: Zdenka Mihelič (PZS)


Drugo življenje macesna - markacisti na delu, foto arhiv filma

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.