Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Mladinski odsek Natisni stran
 

Prednovoletni izlet: V podzemlje Pece (10.12.2005)
09.12.2005

MO našega PD vas vabi na izlet za otroke in odrasle – v rudnik svinca in cinka v Mežici. Izlet bo v soboto, 10.12.2005. Odhod ob 8.00 s parkirišča pri trgovini Mercator (novi Trzin), povratek na isto mesto ok. 17. ure.

Ogled rudnika traja dve uri. Stalna temperatura v rudniku je 10°C. Kaj pa oprema? Potrebno varovalno opremo obiskovalcem zagotovijo v rudniku. Bodite primerno obuti in oblečeni. Verjetno ni potrebno posebej poudariti, da morate biti fizično sposobni za hojo po ravnem in stopnicah – seveda pa udeleženci ne smejo čutiti strahu pred zaprtim prostorom.

Cena izleta: odrasli: 3.500 SIT, otroci: 3.000 SIT (V ceno sta vključena prevoz in vstopnina.). Izlet bo seveda v vsakem vremenu!

OBVEZNE PRIJAVE: na telefon 031 562-092 (Irena) - pošljite SMS ali po e-pošti na info@onger.org. Prostih mest na avtobusu je 35. V primeru, da ste se na izlet prijavili, a se ga ne morete udeležiti nam obvezno sporočite tudi »odjavo«. Rok prijav: do zasedbe mest na avtobusu.

 
 
   
Še nekaj besed o obisku rudnika: S starim rudarskim vlakom se bomo popeljali po 3,5 km dolgem Glančnik rovu v osrčje rudnika, kjer bomo na 1,5 km dolgi poti spoznali načine rudarjenja in rudarsko opremo, od začetkov rudarjenja pred 335-imi leti, pa do zadnjih dni rudarjenja.

Vabilo

Spletna stran turističnega rudnika Mežica

ŠE ENO PROSTO MESTO NA AVTOBUSU!!!

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.